Inkubatorprogrammet

I en inkubator kan nya företag och startups få hjälp att ta nästa steg i sin utvecklingsresa. Syftet är att underlätta vägen mot lönsamhet och tillväxt. I inkubatorn får entreprenörer hjälp med bland annat kvalificerad affärsutveckling och coachning, att hitta investerare och kapital samt nätverk med experter och kompetens som kan ta företaget framåt.

Science Parks inkubatorprogram

Till Science Park kommer människor och företag för att utveckla nya lösningar, produkter och tjänster. Vår inkubator är nämligen den del av vår verksamhet där vi har bäst förutsättningar att hjälpa till med expertis och skräddarsydd affärsutveckling för innovativa idéer med stor potential att växa. Varje år tar vi in ungefär tio idéer eller företag till just inkubatorn. Här får du som blir antagen möjlighet att under 6-24 månader arbeta tillsammans med både våra egna affärsutvecklare och externa specialister.

Det här ingår i Science Parks inkubator

En egen affärsutvecklare som engagerar sig upp till fyra timmar i veckan i att stötta dig i arbetet med affärsmodell och strategi.

Tillgång till verktyg, modeller och mallar för avtal och dokument för att du snabbt ska kunna komma igång och utveckla ditt företagande.

Hjälp att bygga ditt team och att hitta personer att samarbete med eller anställa.

Hjälp att hitta rätt finansiering för ditt bolag samt tillgång till Science Parks nätverk av företagare och investerare.

Pitchträning och hjälp att paketera ditt erbjudande för att på så sätt ta in finansiering.

Möjlighet att söka medel från Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet) till verifiering av din affärsidé så att du snabbt kan komma ut på marknaden.

Möjlighet att söka kapital (upp till 300 000 kr) från vårt såddkapitalbolag Speed Capital.

Tillgång till kontorsplats i vår coworking.

Frågor och svar om Science Parks inkubator

 • Nej, det behöver du inte. Vi tar in nya inkubatorföretag löpande och inkubatorprogrammet är individuellt utformat. Start, upplägg och längd på programmet utformas alltså efter varje enskilt inkubatorföretag.

 • Nej, vi jobbar med företag inom alla branscher. Men det som är viktigast för oss är din affärsidé och att den på sikt bidrar till ett hållbart samhälle och skapar en positiv påverkan på en samhällsutmaning.

 • Våra affärsutvecklare har bred erfarenhet från såväl storbolag som egna verksamheter och startups. Men utöver våra affärsutvecklare får du genom inkubatorn även tillgång till specialistkompetens från konsulter och partners inom hållbarhet och hållbara affärsmodeller, immaterialrätt, juridik, teknik, ekonomi, marknadsföring, internationalisering och försäkring.

 • Vi har mycket god kunskap om hur investeringsmarknaden fungerar och vilka aktörer som finns. Dessutom får du som inkubatorföretag tillgång till vårt nätverk av investerare, hjälp att söka offentliga bidrag och medel. Vi hjälper dig med din pitch och kan medverka vid investeringsmöten.

 • Vi hjälper dig att analysera behoven av kompetens hos ditt företag och tar fram profiler som passar. Vi har ett stort nätverk av drivna, kunniga och modiga människor som vi kan matcha dig mot – vare sig det gäller studenter för praktik, konsulter, samarbetspartners, personer att anställa eller ytterligare delägare.

Kriterier för att bli antagen till inkubatorprogrammet

Vi coachar företag inom alla branscher. För att kunna ansöka till inkubatorprogrammet behöver ska du eller ni:

 • Bo eller verka i Jönköpings län.
 • Nyligen ha startat eller ska inom kort starta ett aktiebolag.
 • Ha viljan och tiden att bygga ett tillväxtbolag.
 • Ha en affärsidé som löser ett tydligt problem på marknaden  ha stor internationell potential.
 • Ha en affärsidé, produkt eller tjänst som på sikt bidrar till ett hållbart samhälle.
 • Ha en affärsidé som är skalbar.

Skicka in din ansökan till inkubatorprogrammet

[SV] Inkubatorprogram -ansökan
Vill du veta mer om inkubatorprogrammet?
Science Parks affärsutvecklare Henning Lindberg står i en lounge i Science Park Towers
Henning Lindberg
Affärsutvecklare, ansvarig för inkubatorn