Anlita en student

Företag är ständigt i utveckling och behöver anpassa sig till nya utmaningar och möjligheter. I tillväxtfaser eller vid behov av specifik kompetens kan det vara svårt att hitta rätt personal. Lösningen kan vara enklare än du tror – anlita en student!

Genom att samarbeta med studenter får ditt företag tillgång till en pool av entusiastiska och kunniga talanger som är redo att bidra med fräscha idéer och aktuell kunskap. Oavsett om du behöver förstärkning för ett specifikt projekt, forskning eller för att täcka upp ett behov extra arbetskraft under en begränsad tid, kan en student vara den flexibla resurs du söker.

Vi matchar studenter och företag

Studenterna är viktig del i Science Parks uppdrag med att matcha ihop människor, idéer och företag. Syftet är att koppla ihop dagens och morgondagens entreprenörer, stora företag som små.

Jönköping University, JU, har ett inflöde av begåvade och ambitiösa studenter från hela världen. Science Park Jönköping ägs delvis av JU och samarbetar på olika sätt med studenterna, både via inslag i den akademiska undervisningen och studerandeföreningar.

Vi driver ett nätverk med motiverade studenter med olika akademisk och kulturell bakgrund samt olika erfarenhetsnivåer:

  • Studenter som vill tillämpa sina akademiska kunskaper i praktiken genom en praktikplats
  • Studenter som söker exjobb, deltids-/heltidsjobb och sommarjobb
  • Studenter som driver sitt eget konsultföretag

Hur fungerar det?

Genom att fylla i formuläret nedan kan vi sortera och välja ut en relevant grupp av studenter. Vi informerar studenterna om uppdraget och vidarebefordrar dina kontaktuppgifter.

 

 

Ett uppdrag för en student kan till exempel vara

Analys av marknad/kund/ omvärld/konkurrenter/medarbetare/ lönsamhet/logistik

Att upprätta affärsplan/marknadsplan

Kampanjplanering

Grafisk design och webbutveckling

Programmering

CAD/CAM

Ljusdesign, bild, foto

Projektledning

Innehåll till sociala medier

Det här får du

Du får omedelbar tillgång till ett nätverk av studenter med relevant kompetens. Science Park kan också hjälpa till med juridiska dokument, till exempel mallar för kontrakt.

Hur mycket kostar det?

Vi erbjuder denna matchningstjänst kostnadsfritt för små och medelstora företag i Jönköpings län. Om du vill anlita en student för ett uppdrag rekommenderar vi en lön på mellan 150-250 kr/timme (exkl. moms) beroende på jobbnivå och studentens erfarenhetsnivå.

Hur anmäler du ett uppdrag för en student?

Anmäl ditt uppdrag via formuläret nedan. Berätta kortfattat om vad du söker för typ av kompetens, hur uppdraget ser ut, hur långt det är och en kontaktperson på ditt företag. Därefter blir du kontaktad av en affärsutvecklare på Science Park som kopplar ihop dig med en lämplig student.

[SV] Studententreprenör – företag
Vill du veta mer om upplägget?
Science Parks affärsutvecklare Simon Hagedorn står i en lounge i Science Park Towers
Simon Hagedorn
Affärsutvecklare