Tre entreprenörer sitter i ett mötesrum på Science Park. De har en laptop framför sig som alla tittar på.

Våra affärsutvecklingsprogram

Science Park har stöttat entreprenörer och startups i över 20 år. Välkommen att söka till våra affärsutvecklingsprogram för dig som vill starta eller redan driver företag. Genom våra affärsutvecklingsprogram får du kunskap, inspiration och nätverk för att snabbare nå framgång med din affärsidé.

Kickstartprogrammet

Kickstart är en intensivkurs i programform för dig som vill driva eget eller precis har kommit i gång med ditt företag och vill ge det de bästa förutsättningarna framåt. Programmet ger dig kostnadsfri hjälp att starta företag och alla verktyg du behöver för att utvecklas vidare. Kickstartprogrammet arrangeras två gånger per år och går att kombinera med heltidsstudier eller heltidsjobb.

Läs mer och ansök

Startupprogrammet – intensivprogram för blivande startups

Startupprogrammet är en intensivkurs i programform för dig som vill utveckla din idé till en startup. Vi arrangerar programmet två gånger per år – på våren och på hösten. Programmet pågår omkring åtta-tio veckor. Som deltagare får du ta del av individuell affärsutveckling, experthjälp, föreläsningar, coworking och som avslutning deltar du på programmets Demo Day där du inte bara träffar potentiella investerare, kunder eller samarbetspartners utan även har chans att vinna utvecklingspengar till din affärsidé.

Läs mer om startupprogrammet

Inkubatorprogrammet – skräddarsydd affärsutveckling för innovativa idéer

I Science Parks inkubator förvandlar vi ambitiösa och innovativa idéer till framgångsrika verksamheter. Här erbjuder vi skräddarsytt stöd för din idé i form av affärsutveckling, coachning, finansieringshjälp och tillgång till ett expertnätverk för att påskynda lönsamhet och tillväxt. Inkubatorn riktar sig till innovativa företag med hög tillväxtpotential och varje år tar vi in ungefär tio företag. Som deltagare får du chansen att under 6-24 månader arbeta sida vid sida med våra egna affärsutvecklare samt externa specialister.

Läs mer och ansök till inkubatorprogrammet.

Innovationsledningsprogrammet för små och medelstora företag

Upplev kraften i innovation och stärk ditt företags förmåga att möta morgondagens behov genom Science Parks Innovationsledningsprogram. Under 18 månader får ni insikt, kunskap och verktyg för att integrera innovationsarbete med er operativa verksamhet. Genom en grundlig analys av ert nuläge och en framtidsinriktad strategi tar programmet er på en resa där ni mobiliserar, tillämpar och utvecklar innovationsledning. Etablerade företag i Jönköpings län med upp till 250 anställda kan ansöka och bli rustade för att vara framtidens innovatörer.

Läs mer och ansök till innovationsledningsprogrammet

AI-programmet – utforska affärsmöjligheterna med AI

AI-programmet fokuserar på att tillämpa Artificiell Intelligens i den befintliga verksamheten för att främja affärsnyttan. Programmet riktar sig till små- och medelstora företag och är individuellt anpassat efter företagets behov.  Som en i processen deltar dessutom master-studenter inom AI från Jönköping University.

Här kan du läsa mer och ansöka till AI-programmet

Individuell affärsutveckling för nya entreprenörer och befintliga företag

Har du en idé eller ett företag du vill utveckla men känner att du inte riktigt passar in i programmen ovan? Välkommen på ett möte – oavsett hur långt du kommit med din idé – så undersöker vi om vi kan hitta en individuell lösning för dig och ditt företag. Ett första möte med oss på Science Park är alltid kostnadsfritt och konfidentiellt.