Några av Science Parks anställda står i en trappa och pratar med varandra.

Jobba på Science Park

Vill du jobba hos oss på Science Park? Är du nyfiken på vilka roller man kan ha hos oss? Här hittar du lediga tjänster och intervjuer med medarbetare.

Just nu söker vi:

Praktikant/LIA inom kommunikation och marknadsföring

Som praktikant på Science Parks marknadsavdelning får du till exempel arbeta med och lära dig mer om:

  • Sociala medier – att planera och skapa innehåll i olika format och till olika kanaler
  • Skriva texter för olika ändamål och målgrupper
  • Arbeta med vår webbplats i publiceringsverktyget WordPress
  • Arbeta i AI-verktyg som Midjourney och ChatGPT
  • Fotografera och skapa rörligt material
  • Delta i det strategiska arbetet med att utveckla Science Parks kommunikation

Det finns också utrymme för dig som praktikant att driva ett eget projekt.

Läs mer om praktikuppdraget

Praktisera på Science Park

Science Park tar emot praktikanter från eftergymnasiala utbildningar inom exempelvis marknadsföring och kommunikation, affärsutveckling och hållbarhet.

Här kan du läsa mer om att praktisera på Science Park.

Så här tycker våra anställda om att jobba på Science Park

Då känner jag att detta är en framtidsbransch och kanske ett av de roligaste jobben man kan ha.

Henning Lindberg

Vad gör du i din roll som affärsutvecklare?

Som affärsutvecklare i vår inkubator identifierar jag – tillsammans med entreprenören eller teamet – de mest kritiska åtgärderna för att ta bolaget ett steg närmre sina kunder och sin kommersialisering. Därefter gör vi från Science Parks sida vad vi kan för att bidra till att genomföra åtgärderna med interna resurser, partners och kompetensen i vårt stora nätverk. Vi är oftast inte en operativ kraft, utan ett strategiskt bollplank – dessutom har vi har ett riktigt bra nätverk. Det som är viktigt att betona är att vi sällan har svaren på frågorna bolaget ställs inför själva. Däremot har vi ofta en idé om hur vi kan hitta svar eller lösningar på utmaningarna.

Det roligaste i arbetet på Science Park och i inkubatorn är att lära känna människorna bakom idéerna och att få fördjupa sig i områden eller branscher som jag ibland inte visste fanns. Ofta får vi en väldigt bra och nära relation till människorna vi jobbar med. Dels för att vi jobbar med varandra under ganska lång tid, dels för att samarbetet bygger på förtroende. Frågorna är ofta svåra och har stor påverkan på både bolaget och människorna bakom det. Ofta behåller vi kontakten med bolagen efter det att vi slutat arbeta med dem. Det känns riktigt bra de gånger vi ser att bolagen får en reell positivt påverkan på samhället eller de utmaningar som de adresserar. Då känner jag att detta är en framtidsbransch och kanske ett av de roligaste jobben man kan ha. Det är lösningarna på dagens utmaningar som blir morgondagens affärer och de är helt nödvändiga om vi ska ha ett välmående samhälle och planet även imorgon.

Henning Lindberg, ansvarig för Science Parks inkubatorprogram

Kontakta Henning

Vårt viktigaste avtryck handlar inte om att byta ut våra förbrukningsprodukter och dricka ekologiskt kaffe, utan att vi varje år får hundratals företag och entreprenörer att välja en mer hållbar riktning för sin verksamhet.

Maria Göransdotter Marklund

Vad gillar du bäst med att jobba på Science Park?

Jag är ju uppenbart partisk – men jag älskar mitt jobb! Det finns ungefär hur många anledningar som helst till det, men här är de tre viktigaste:

Vårt uppdrag. Vi gör bra och viktiga saker och har chansen att påverka samhället i en positiv och hållbar riktning – på riktigt. Vårt viktigaste avtryck handlar inte om att byta ut våra förbrukningsprodukter och dricka ekologiskt kaffe, utan att vi varje år får hundratals företag och entreprenörer att välja en mer hållbar riktning för sin verksamhet. Jag kanske inte räddar liv när jag går till jobbet, men jag är med och ser till att andra kan göra det.

Mina kollegor. Både för att vi har vansinnigt roligt tillsammans och för att de är otroligt kunniga och kloka. Jag har aldrig varit på en arbetsplats där hela gänget brinner så mycket för det vi gör, som här på Science Park. Och vår gemenskap sitter inte i att vi åker på påkostade konferenser eller går på AW varje vecka, utan i vardagen på jobbet. Runt lunchbordet, i möten och när vi får saker gjorda tillsammans.

Att vi bråkar mycket. Det är något bra, tycker jag. Missförstå mig rätt – bråka är såklart fel ord, men vi är många personer med starka viljor och olika perspektiv. Att vi vågar stå upp för vad vi tycker är för mig ett tecken på trygghet. Vi kan ha intensiva diskussioner där alla tycker olika, och ändå skratta tillsammans vid fikabordet efteråt. Här vågar jag alltid säga vad jag tycker, för jag vet att vi vill varandra väl.

Maria Göransdotter Marklund, Kommunikations- och varumärkesansvarig

Kontakta Maria

På Science Park har jag hittat en plats där jag kan kombinera min passion för teknik med en önskan att bidra till samhället.

Petrus Ekbladh

Hur hamnade du på Science Park?

Min väg till Science Park var en naturlig förlängning av min karriär inom teknik och produktutveckling. Efter ett decennium på Husqvarna, där jag arbetade med robotgräsklippare, sökte jag nya utmaningar inom AI och innovation. Science Park erbjöd precis den typ av dynamisk och framåtblickande miljö jag letade efter. Här har jag hittat en plats där jag kan kombinera min passion för teknik med en önskan att bidra till samhället.

Vad är mest utmanande i din roll?

Den största utmaningen i min roll är att överbrygga gapet mellan tekniska möjligheter och praktisk tillämpning. Att översätta komplexa AI-koncept till konkreta lösningar som företag kan dra nytta av kräver både kreativitet och teknisk skicklighet. Det är också en utmaning att avdramatisera AI och göra det tillgängligt och förståeligt för alla, för att undvika ”kejsarens nya kläder”-effekten.

Vad tycker du är viktigt hos en arbetsgivare?

För mig är det viktigt att en arbetsgivare står för sina värderingar och erbjuder ett ödmjukt ledarskap där medarbetare får ta utrymme och ansvar. Science Park lever verkligen som de lär, med en platt hierarki som uppmuntrar till initiativ och personlig utveckling. Här får vi möjlighet att växa både professionellt och personligt, i en miljö som ständigt utmanar och inspirerar.

Petrus Ekbladh, affärsutvecklare med fokus på AI och ansvarig för AI Readiness 2.0

Kontakta Petrus