Några av Science Parks anställda står i en trappa och pratar med varandra.

Jobba på Science Park

Vill du jobba hos oss på Science Park? Är du nyfiken på vilka roller man kan ha hos oss? Här hittar du lediga tjänster och intervjuer med medarbetare.

Lediga tjänster på Science Park

Just nu har vi inga lediga tjänster, men vi tar gärna emot intresseansökningar på [email protected].

Vad gör du i din roll som affärsutvecklare?

Som affärsutvecklare på Science Park hjälper jag våra inkubatorbolag på olika sätt. Det kan handla om rådgivning kring affärsstrategiska frågor eller “hands on” aktiviteter för att ta bolaget framåt.En del av arbetet handlar om att skapa kontakter och nätverk för våra inkubatorbolag. Till exempel att matcha dem med potentiella samarbetspartners, investerare eller mentorer som kan hjälpa till med deras och bolagets fortsatta utveckling.

Det som är roligast i min tjänst är att få möjlighet att vara med och bidra till att våra inkubatorbolag lyckas. Det är fantastiskt att se hur de utvecklas och växer under tiden de är hos oss på Science Park. Att få följa bolagens resa och vara en del av deras framgångar och motgångar är otroligt motiverande och givande.I inkubatorn möter man människor med olika bakgrunder och kompetenser. Vi har en bred mix av bolag, från teknikstartups till medtech företag och kreativa branscher. Jag som affärsutvecklare får möjlighet att lära mig om många olika områden och branscher. Det är en fantastiskt stimulerande arbetsmiljö där man ständigt lär sig nya saker och utvecklas som person och professionellt.

Matilda Löf, affärsutvecklare i Science Parks inkubator och tjänstledig för att studera

Vad gillar du bäst med att jobba på Science Park?

Jag är ju uppenbart partisk – men jag älskar mitt jobb! Det finns ungefär hur många anledningar som helst till det, men här är de tre viktigaste:

Vårt uppdrag. Vi gör bra och viktiga saker och har chansen att påverka samhället i en positiv och hållbar riktning – på riktigt. Vårt viktigaste avtryck handlar inte om att byta ut våra förbrukningsprodukter och dricka ekologiskt kaffe, utan att vi varje år får hundratals företag och entreprenörer att välja en mer hållbar riktning för sin verksamhet. Jag kanske inte räddar liv när jag går till jobbet, men jag är med och ser till att andra kan göra det.

Mina kollegor. Både för att vi har vansinnigt roligt tillsammans och för att de är otroligt kunniga och kloka. Jag har aldrig varit på en arbetsplats där hela gänget brinner så mycket för det vi gör, som här på Science Park. Och vår gemenskap sitter inte i att vi åker på påkostade konferenser eller går på AW varje vecka, utan i vardagen på jobbet. Runt lunchbordet, i möten och när vi får saker gjorda tillsammans.

Att vi bråkar mycket. Det är något bra, tycker jag. Missförstå mig rätt – bråka är såklart fel ord, men vi är många personer med starka viljor och olika perspektiv. Att vi vågar stå upp för vad vi tycker är för mig ett tecken på trygghet. Vi kan ha intensiva diskussioner där alla tycker olika, och ändå skratta tillsammans vid fikabordet efteråt. Här vågar jag alltid säga vad jag tycker, för jag vet att vi vill varandra väl.

Maria Göransdotter Marklund, Kommunikations- och varumärkesansvarig