Jonna Carpvik som är communitykoordinator och receptionist på Science Park står bakom en receptionsdisk. Hon pratar med en hyresgäst som står med ryggen mot kameran.

Praktisk information för hyresgäster

Här hittar du som hyresgäst i science Park Jönköping praktisk information om din vardag. Saknar du någon information? Kontakta vår Front Desk så hjälper vi dig! 

Front Desk i Science Park Towers

Behöver du hjälp med något? Jonna, Zarah och Agneta i vår Front Desk hjälper dig gärna! Kom förbi under kontorstider, maila hello@sciencepark.se eller slå en signal på 036-30 51 50.

Det här får du tillgång till som hyresgäst

Parkering i anslutning till Science Park Jönköping

Det finns flera allmänna parkeringar och parkeringsgarage i närheten av Science Park – till exempel vid Idrottshuset, Parkeringsgarage Per Brahe och långtidsparkering på Västra Torget. Härifrån är det bara några minuters gångväg till Science Park. 

Vill du, som hyresgäst i parken, hyra en permanent parkeringsplats för din bil kan du i mån av plats göra det i parkeringsgaraget i anslutning till Science Park. Hör av dig till Front Desk om du vill hyra en plats!

Förråd

Förråds- och källarlokaler för hyresgäster finns att hyra i mån av tillgång i fastighetens två källarplan. Ett fåtal förråd finns även ute i korridorerna i parken. Precis som för kontorslokaler skriver du kontrakt för förråd med fastighetsägaren, Jkpg Fast. Kontakta Front Desk om du är intresserad av att hyra förråd. 

Cykelförråd och cykelparkering

Vi har ett låst gallerförråd en trappa ner i A-entrén som är tillgänglig för hyresgäster. Kontakt Front Desk om du vill få tillgång till cykelförrådet. Det finns också cykelställ placerade på Framgången mellan våra fastigheter. 

Källsortering och miljörum

På nedersta plan i båda våra fastigheter finns våra miljörum där du sorterar och lämnar avfall. Avfall som inte kan sorteras i miljörummet lämnar du själv på sortergård eller annan lämplig plats. 

Kök

I Science Park House finns det gemensamma kök som du delar med andra hyresgäster. I alla kök finns mikrovågsugn, bestick och porslin och annan nödvändig utrustning. Där finns även en Nespressokaffemaskinkapslar köper du i vår Front Desk. 

Mötesrum i Science Park House

Du som har kontor i Science Park House kan boka mötesrummen i de allmänna utrymmena kostnadsfritt. Bokning sker via en app som du får tillgång till när du flyttar in. 

Alla mötesrum i Science Park House är utrustade med tv skärm, HDMI-kabel, whiteboard och trådlöst nätverk. Behöver du projektor till ditt möte så finns det att låna i receptionen. 

Mötesrum i Science Park Towers

I Science Park Towers finns mötesrum att hyra. Hyresgäster i Science Park har rabatt på ordinarie priser vid hyra av mötesrum som rymmer upp till 40 personer. Mötesrummen är utrustade med modern teknik för olika slags möten. Möblering kan varieras efter önskemål.  

Vill du veta vad mötesrummen innehåller eller boka? Kontakta vår Front Desk eller maila hello@sciencepark.se.

Säkerhet vid brand eller annan fara

Våra fastigheter är utrustade med ett automatiskt utrymningslarm. Om larmet går innebär det att alla ska lämna byggnaden omedelbart – använd ej hissarna. Därefter beger du dig till uppsamlingsplatsen som ditt företag har utsett. I Lasarettsparken kommer Räddningstjänsten meddela, via ombud, när det är säkert att gå in i parken igen.  

  • I början av varje korridor finns brandpost och utrymningsvägar på en översiktskarta. 
  • I köken finns brandfiltar och en första-hjälpen-tavla. 
  • Självinstruerande hjärtstartare finns i Front Desk i Science Park Towers samt vid postfacken i Science Park House. 

Notera att samtliga företag ansvarar själva för sin utrymnings- och säkerhetsrutin. Det är viktigt att utrymningsvägarna i fastigheten respekteras och EJ blockeras eller på annat sätt görs otillgängliga. 

Passerkort

För din säkerhet har vi ett system med personliga passerkort till alla dörrar i huset.  Passerkortet är personligt och det är viktigt att behandla det som en värdehandling. Du kvitterar ut ditt kort i receptionen och om din anställning upphör eller ditt företag flyttar från parken ska kortet återlämnas för makulering. Tappar du bort ditt kort så kontakta snarast receptionen som spärrar det gamla kortet och mot en administrationsavgift utfärdar ett nytt.

Securitas gör bevakningsronder dagtid, kvällar och nätter alla dagar i veckan.

För allas säkerhet är det viktigt att du inte släpper in någon i huset som inte är behörig. Var extra vaksam på att dörrar går igen om du rör dig i någon av våra fastigheter på kvällar och helger så att vi inte får ovälkomna besökare. 

Städning

Alla gemensamma utrymmen som lunchrum, fikarum, korridorer, mötesrum och toaletter städas av Jönköpings Kommun. Som hyresgäst i parken är du själv ansvarig för städning av din egen lokal.  

Sopsortering

Matavfall källsorteras på plats i köken på respektive våningsplan. Notera dock att dessa kärl är anpassade för normalt köksavfall.  På nedersta plan i båda våra fastigheter finns våra miljörum där du sorterar och lämnar avfall. Avfall som inte kan sorteras i miljörummet lämnar du själv på sortergård eller annan lämplig plats. 

 

Telefon & IT i ditt kontor

I fastigheten finns fast tele- och datanät draget. Som hyresgäst väljer du sedan själv leverantör som ska anslutas till kopplingspunkt i fastigheten.

Söker du IT-leverantör? Spana in våra samarbetspartners!

Felanmälan – när du behöver hjälp av fastighetsägaren

Science Park Towers och Science Park House ägs och förvaltas av Jönköpings Kommuns Fastighetsutveckling AB. Det är fastighetsägaren du skriver ditt hyres­avtal med och betalar din hyra till. Det är också till dem du vänder dig med felanmälan och fastighetsfrågor. 

Här kan du göra en felanmälan om fastigheten.

Gör såhär:

  • Logga in med inloggningsuppgifterna som du har fått av fastighetsägaren. 
  • Välj ny felanmälan och ange Science Park i sökrutan.

Jourtelefon 

Vid akuta fastighetsproblem kan du kontakta jouren när som helst på dygnet runt på telefon 036-10 04 60. 

Har du andra frågor som rör fastigheten? 

Kontakta JKPG Fast eller Front Desk.

 

Science Parks fastighets- och serviceansvarige Zarah Malm står i en dunkel loungeyta i Science Park Towers
Zarah Malm
Fastighets- & Serviceansvarig