En kvinna står framför en publik och håller ett föredrag.

Starta företag som student

Vi på Science Park tycker att alla som har en dröm om att starta eget företag borde få chansen att göra det – särskilt du som är student! Vi tycker också att alla som vill borde få möjligheten att testa sina färdigheter i en redan existerande startup. Oavsett om du vill starta eget företag eller erbjuda din kunskap och drivkraft till andra företag finns Science Park med dig som bollplank och praktisk hjälp under hela resan. Vi har ett nära samarbete med bland annat Jönköping University och vi brinner lite extra för studenter med spännande idéer.

Starta eget inom det du pluggar – få uppdrag och tjäna pengar

Genom Science Park kan du starta ett eget företag inom ramen för dina studier. Vi ha ett stort nätverk och hjälper dig att hitta uppdrag hos länets företag och startups. För att kunna få betalt för ditt arbete behöver du ett registrerat företag. Om du inte redan har företag hjälper vi dig som är student att starta eget företag.

Bli studentresurs och få värdefulla kontakter och arbetslivserfarenhet

Har du inte möjlighet, eller är du inte redo, att starta ett eget företag? Ingen fara, det finns ändå möjlighet för dig att testa dina vingar på marknaden som studentresurs. Vi på Science Park kan hjälpa dig att komma i kontakt med startups och företag som behöver extra resurser. Som studentresurs får du kortare, specifika uppdrag som är tidsbegränsade. Detta upplägg är oavlönat, men ger dig mängder av värdefulla kontakter, ett CV utöver det vanliga och arbetslivserfarenhet.

Därför ska du starta eget företag eller bli studentresurs medan du pluggar

Att ta dig an skarpa uppdrag under studietiden är ett perfekt tillfälle att:

Praktiskt testa och utveckla dina kunskaper från din utbildning.

Utvidga ditt nätverk och skapa nya kontakter.

Kombinera dina studier med entreprenörskap.

Få ett CV som sticker ut ur mängden

Tjäna pengar genom att sälja dina tjänster som konsult

Science Park hjälper alla. Ingen idé är för stor eller för liten. Att börja som konsult i eget företag eller resurs inom ditt utbildningsområde är ett perfekt sätt att skaffa yrkeserfarenhet redan innan du är färdig med din utbildning.

Vi hjälper dig som är över 18 år och student vid Jönköping University eller ett annat lärosäte i Jönköpings län.

 • När du som student startar ditt företag hos Science Park inkluderar våra tjänster:

  ✅ All praktisk hjälp med att starta själva företaget: registrering, bokföring, administration, skatter, marknadsföring, finansiering, att bygga team, att utveckla affärsmodeller, budget och sälj.

  💬 Kostnadsfri, konfidentiell rådgivning och en arbetsplats i våra coworking-lokaler.

  🌟 Rådgivning från Science Parks partners och experter inom till exempel e-handel, affärsrätt, patent och bokföring.

  Vi skräddarsyr ett upplägg som passar för just dig och din affärsidé. När du startar ett företag med Science Park, kan du antingen träffa en affärsutvecklare individuellt eller delta i något av våra program, där du utvecklar din idé i grupp, tillsammans med andra nya entreprenörer.

  Vill du veta mer om våra affärsutvecklingsprogram?

  Här kan du läsa mer om Kickstartprogrammet.

  Här kan du läsa mer om Startupprogrammet

 • Vi har ett brett nätverk av etablerade företag som söker resurser för specifika uppdrag – både långsiktigt och kortsiktigt. Vårt mål är att matcha ditt konsultföretag med ett uppdrag som passar dig. Exempel på uppdrag är:

  🔍 Att genomföra analyser eller undersökningar av marknad, kunder, konkurrenter, logistikkedjor, lönsamhet, hållbarhet, digitalisering med mera

  🎨 Grafisk design och webbutveckling

  👩🏽‍💻 IT-support och programmering

  💻 CAD/CAM

  📸 Ljusdesign, bild eller fotografering

  ✅ Projektledning inom olika områden

  📱 Att producera innehåll till sociala medier

  🎯 Att upprätta en affärs – eller marknadsplan

  📣 Att planera en produkt – eller kommunikationskampanj

 • När du blir studentkonsult i eget företag:

  Alla uppdrag som vi på Science Park förmedlar ger dig 250 kr/timme exklusive moms.

  När du blir studentresurs genom Science Park:

  Detta upplägg är oavlönat, men ger dig mängder av värdefulla kontakter, ett CV utöver det vanliga och arbetslivserfarenhet.

Ok, vi kör! Hur kommer jag igång?

Låter det intressant? Börja med att anmäla dig i formuläret nedan. Därefter kommer en av Science Parks affärsutvecklare höra av sig till för att boka in ett möte (på plats eller online via till exempel Skype).

Låt din resa börja!

[SV] Studententreprenör – student