Kostnadsfri affärsutveckling

Science Park Jönköping erbjuder kostnadsfri affärsutveckling och coachning för att hjälpa dig att förverkliga din affärsidé. Oavsett om du är en enskild entreprenör, student, forskare eller driver ett etablerat företag, är våra tjänster tillgängliga för dig.

Alla är välkomna till Science Park

Det spelar ingen roll om du bokar en träff för att bolla en idé du kom på i natt eller en företagsidé du filat på i flera år. Till oss är du välkommen oavsett hur långt du kommit i din idéutveckling eller på din entreprenörsresa. Med mötesplatser och affärsutvecklare i alla 13 kommuner i länet kan vi erbjuda både regional närvaro och lokal expertis.

Träffa en affärsutvecklare

Science Park – en plattform för idéer och innovationer som gör nytta för samhället

Science Parks uppdrag är att lösa samhällsutmaningar genom att arbeta med innovationer, nya idéer och entreprenörskap hos både individer och etablerade företag. Vår miljö bidrar till att människors kunskap, idéer och kreativitet kommer samhället till nytta.

Så kan Science Park stötta dig

Science Parks verksamhet finansieras huvudsakligen av Jönköpings kommun och Jönköping University samt genom projekt med stöd från bland andra Vinnova och EUs strukturfonder. Därför kan vi stötta blivande entreprenörer och befintliga företag i Jönköpings län med affärsutveckling och innovationsrådgivning – för att skapa en positiv förändring inom näringsliv och samhälle.

Affärsutveckling och coachning för nya entreprenörer

”Vad är ett affärsutvecklingsmöte? Vad förväntas av mig? Är jag redo att satsa? Är min idé tillräckligt bra och genomtänkt?” Det är vanliga frågor vi möter på Science Park.

Att boka ett möte och berätta för någon annan om sin idé kan kännas som ett enormt steg att ta. Vi finns här för dig som vill bolla dina idéer, och för dig som vill starta eller utveckla ett företag. När vi möts, gör vi det på dina villkor.

Så går det till när du tar hjälp av Science Park:

1

Steg 1 – Boka ett möte

När du vill ta hjälp av oss på Science Park börjar du med att boka ett möte. Mötet är alltid kostnadsfritt och konfidentiellt. Ett möte kan ske fysiskt eller digitalt, beroende på vad du föredrar.

2

Steg 2 – Matchning med en affärsutvecklare

När du bokat ett möte blir du ihopkopplad med den av våra affärsutvecklare som finns närmast dig rent geografiskt. Vi kan också matcha dig med den av våra affärsutvecklare som har bäst kunskaper för din affärsidé. På Science Park är vi cirka 35 medarbetare med olika kunskap och erfarenheter av entreprenörskap och företagande.

3

Steg 3 – Vi lär känna dig och din idé

I mötet är det fokus på dig och den idé du vill bolla och vi utgår från dina funderingar och frågeställningar. Vi är ett opartiskt bollplank med tystnadsplikt som inget hellre vill än att du ska lyckas som entreprenör.

4

Steg 4 – Du får personlig coaching anpassad efter din idé

När vi förstått vilka utmaningar du står inför i din entreprenörsresa kan vi ge dig den bästa coachingen, modellerna och verktygen som utvecklar och ger struktur åt din idé. Vi kopplar ihop dig med nätverket som gör din resa enklare. Vi lotsar dig vidare till experter som ger dig insiktsfulla tips och kostnadsfria erbjudanden samt rabatter på bra grejer du behöver i utvecklingen av din idé.

5

Steg 5 – Vi skapar en plan för nästa steg

Vi guidar och stöttar dig i din personliga entreprenörsresa genom att prata genom ditt nuläge och se över vilka hinder och möjligheter som finns på vägen mot din vision. Science Park, tillsammans med hela vår community, finns med som ett stöd på vägen mot dina drömmar. Att ha en affärsutvecklare till stöd som hjälper till att staka ut och hålla riktningen är värdefullt för att inte fastna för tidigt på detaljnivå.

Affärsutveckling och innovationsrådgivning för befintliga företag

Science Parks övergripande målsättning är att skapa fler entreprenörer, fler växande företag och ett starkt regionalt innovationssystem. Vi hjälper inte bara nya entreprenörer och företagare – i vårt uppdrag stöttar vi också befintliga företag. Genom Science Park kan små och medelstora företag få hjälp med strategisk affärsutveckling inom hållbarhet och impact, artificiell intelligens och digitalisering.

Innovationsutveckling inom hållbarhet och impact

På Science Park är vi övertygade om att lösningen på våra nutida och framtida samhällsutmaningar finns i människans innovationskraft – och att innovativa tillväxtföretag spelar en avgörande roll i att framtidssäkra vår regions näringsliv. Vi har lång erfarenhet av att arbeta med affärsutveckling för etablerade företag och är certifierade innovationsledare enligt RISE Certifieringsregel för Innovationsledare. Det betyder att vår förmåga att leda och lära ut ett systematiskt innovationsarbete är kvalitetssäkrad och håller hög nivå.

Våra innovationsledare hjälper ditt företag att utveckla nytänkande lösningar, som ger värde för befintliga och nya kunder och som efterfrågas av marknaden.

Innovation i små och medelstora företag

Utveckla din digitala affär

Vill ditt företag hänga med i kundernas förändrade köpbeteenden? Det är viktigt att anpassa sig för att behålla konkurrenskraften och skapa nya affärsmöjligheter. Hos Science Park kan vi hjälpa dig med den digitala transformationen av ditt företag.

Vi förstår att det kan vara överväldigande att navigera i det digitala ekosystemet. Men tänk dig att du hade tillgång till en digital personlig tränare, en expert som vägleder dig genom hela processen. Vi börjar med att kartlägga ditt företags nuvarande läge och vision. Sedan coachar vi dig och hjälper till att utveckla nya affärsmodeller och förbättra din affärslogik inom det digitala landskapet.

Vår målsättning är att ta ditt företag till nästa nivå. Vi hjälper dig att skala upp ditt erbjudande och anpassa det efter de behov som marknaden efterfrågar. Oavsett om du siktar på att erbjuda dina produkter och tjänster på en lokal eller global marknad, finns vi här för att stötta dig.

Låt oss guida dig mot framgång i den digitala eran. Tillsammans kan vi skapa en stark digital närvaro och säkerställa att ditt företag är rustat för framtiden.

Innovation genom digital transformation

Upptäck affärsmöjligheterna med AI

Funderar du på hur du skulle kunna använda AI (Artificiell Intelligens) i ditt företag? Eller vill du veta hur AI kan bidra till ökad affärsnytta? Kanske kan AI hjälpa dig att nå kunden på ett enklare sätt och utveckla nya kundvärden, samtidigt som du minskar kostnader och förbättrar processer?

Genom vårt projekt AI Readiness kan vi på Science Park bjuda på såväl inspiration som nya insikter och kunskap genom coachning, workshops, forskning och föreläsningar. Vi hjälper ditt företag att höja kunskapsnivån om vilka möjligheter som finns med AI och hur du kan konvertera dessa möjligheter till ökad affärsnytta. När du deltar i våra insatser får du också tillgång till Science Parks AI-nätverk. Ett ovärderligt kontaktnät inför ditt företags fortsatta utveckling.

Skapa affärsnytta med AI