Startupprogrammet

Vårt startupprogram är en intensivkurs för dig som vill utveckla din idé till en startup. Utöver gemensamma träffar med andra deltagare får du individuell affärsutveckling och du får lära dig att pitcha din idé för potentiella investerare. Programmet arrangeras två gånger per år – på våren och på hösten.

Science Parks intensivprogram för blivande startups

Startupprogrammet pågår under en begränsad tid – oftast omkring åtta-tio veckor. Som deltagare får du ta del av individuell affärsutveckling, experthjälp, föreläsningar, coworking och som avslutning deltar du på programmets Demo Day där du inte bara träffar potentiella investerare, kunder eller samarbetspartners utan även har chans att vinna utvecklingspengar till din affärsidé.

Kommande programomgångar:

Nästa omgång av Startupprogrammet börjar i september 2024.

Det här ingår i Science Parks startupprogram

1

Affärsutveckling och individuell coachning

Varje vecka under programmet får du individuell coachning av Science Parks affärsutvecklare. Fokus ligger på:

🎯 att hjälpa dig att tydligt kunna beskriva värdet och nyttan av din produkt eller tjänst

💬 att hjälpa dig att kunna presentera och pitcha din idé

🚀 att ta din idé och ditt erbjudande närmare marknaden och dina kunder

♻️ ditt företags hållbarhetsstrategi

👩🏽‍💻 att koppla på digitala tekniker och verktyg

💰att hitta finansiering till din affärsidé.

2

Föreläsningar och workshops

Under programmets gång träffas vi gemensamt vid cirka sex tillfällen för att ta del av spännande föreläsningar och workshops inom relevanta områden.

3

Nätverk & specialister för din startup

Genom programmet får du tillgång till Science Parks breda nätverk. Under programmet har vi möjlighet att koppla ihop dig med experter, samarbetspartners och nya teammedlemmar som utifrån dina behov kommer att stötta dig i utvecklingen av din affärsidé. Via våra partnerbolag kommer du att erbjudas specialisthjälp inom ekonomi, bank, försäkringar, bokföring, juridik, IP och teknik.

4

Arbetsplats i Science Parks co-working

Genom programmet får du en plats i Science Parks co-working. Här får du arbeta i en kreativ miljö i umgänge med andra entreprenörer. Dessutom får du tillgång till gym, gratis cykeluthyrning, pingisbord, kaffe och wifi.

5

Tillgång till modeller och verktyg

Du får tillgång till modeller, verktyg och avtalsmallar som kan vara bra att ha vid uppstart av ditt företag.

6

Demo Day – en möjlighet att pitcha din startup-idé

I slutet av programmet får du möjlighet att pitcha din affärsidé för en jury med chans att vinna pengar för vidare utveckling av din affärsidé. Vid detta tillfälle bjuder vi även in potentiella investerare, kunder och samarbetspartners.

  • Det krävs inga förkunskaper för att kunna ansöka eller delta i startup-programmet –
    förutom entreprenörsanda och en vilja att lägga tid på din idé.

  • Att delta i startup-programmet är kostnadsfritt. Däremot förväntar vi oss att du är villig att investera tid och engagemang i programmet.

  • Programmet innehåller både fysiska och digitala träffar i Jönköping. Har du inte möjlighet att resa till en fysisk plats löser vi så att du kan vara med digitalt. De flesta programpunkter sker under kvällstid, med undantag för några lunchseminarier. Detaljerad information för varje program släpps i samband med att anmälan öppnar.