7 tävlingar och stipendier för din affärsidé

Starta företag

Entreprenörskapsresan börjar alltid med en idé och idéer är till för att testas. Genom att delta i tävlingar och söka stipendier kan du både testa och utmana din idé – samtidigt som du har chansen att få in pengar för att utveckla den vidare.

Tävlingar och stipendier ger dig inte bara chansen att vinna pengar för att utveckla din idé vidare – du får också värdefull erfarenhet, coachning och nyttig feedback från utomstående under resans gång.

För startup-bolaget Seekly började resan med idétävlingen Venture Cup. Redan i uttagningsprocessen blev de utmanade att testa idén genom att faktiskt skriva ner den i en affärsplan. Deras idé gick inte vidare till final men de fick via tävlingen viktig feedback från erfarna entreprenörer, vilket gjorde att de kunde arbeta vidare med sina brister och ta idén vidare. När de hade bearbetat och itererat affärsplanen fick de i genom sin ansökan om innovationsbidrag från Almi och entreprenörsskapsresan var i gång.

Så vad väntar du på? Starta din entreprenörskapsresa i dag!

Stipendier och tävlingar

Denna välkända tävling för idéer i ett tidigt skede som genomförs varje år. Pengar, nyttig feedback och ära står på spel. Tävlingen STARTUP är öppen till och med den 2 april 2019 och allt du behöver göra för att delta är ladda upp din pitch på Venture Cup’s tävlingsplattform.

Toyota Mobility Foundation och Betapitch arrangerar en startup-tävling som fokuserar på kollektivtrafiksystemen i Berlin och Potsdam. Tävlingen är ett samarbete med Berlins och Potsdams största transportleverantörer om som deltagare har du chansen att vara med och påverka städernas framtida  smart city-lösningar inom kollektivtrafik. Läs mer på tävlingens webbplats.

Genom Wistrand StartUp Star har du chansen att vinna både prispengar och stöd i ditt företagande. Tävlingen är öppen för alla typer av startups – oavsett bransch. Arrangörens definition av en startup är ”ett nystartat företag som har tillväxtpotential”.  Läs mer och ansök på tävlingens webbplats.

Vid Gislaveds Affärsgala den 7 mars prisas de företag och organisationer eller människor som gjort det där lilla extra och förtjänar att uppmärksammas. Här kan du nominera dig själv, ditt företag eller någon annan(s) till Årets entreprenör, Årets innovatör, Årets attraktivitet, Årets stekheta turismföretag eller Årets nytänkare. Läs mer och nominera till Affärsgalans priser på Enter Gislaveds webbplats.

Stiftelsen Skapas innovationstävling som återkommer varje år. Regionala och nationella vinnare kan vinna ”Skapa-priset” och ”Skapa-priset för unga innovatörer”. Håll utkik, snart öppnas ansökningen/nomineringen för 2019.

Affärsutvecklingsprogram för dig som är mellan 18 och 35 år och ska starta ett företag eller nyligen har startat ett som du vill komma i gång med eller vidareutveckla. Ansökan till Business Challenge 2019 är nu öppen. Bolagen som får plats i programmet utses i oktober 2019. Ansök senast 15 augusti 2019.

Sök medel för till exempel marknadsundersökningar, tekniköversikt, prototyper, tester, patent och mönsterskydd. Både privatpersoner och företag kan söka medel för innovativa idéer.

Många fler tips och möjligheter hittar du på Finansieringsportalen.

Boka ett personligt möte

Kanske vill du först bolla din idé med en kunnig person som kan ge dig personlig feedback? Boka ett kostnadsfritt möte och träffa någon av våra affärsutvecklare!

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår