7 tävlingar och stipendier för din affärsidé

Starta företag

Entreprenörskapsresan börjar alltid med en idé och idéer är till för att testas. Genom att delta i tävlingar och söka stipendier kan du både testa och utmana din idé – samtidigt som du har chansen att få in pengar för att utveckla den vidare.

Tävlingar och stipendier ger dig inte bara chansen att vinna pengar för att utveckla din idé vidare – du får också värdefull erfarenhet, coachning och nyttig feedback från utomstående under resans gång.

För startup-bolaget Seekly började resan med idétävlingen Venture Cup. Redan i uttagningsprocessen blev de utmanade att testa idén genom att faktiskt skriva ner den i en affärsplan. Deras idé gick inte vidare till final men de fick via tävlingen viktig feedback från erfarna entreprenörer, vilket gjorde att de kunde arbeta vidare med sina brister och ta idén vidare. När de hade bearbetat och itererat affärsplanen fick de igenom sin ansökan om innovationsbidrag från Almi och entreprenörsskapsresan var igång.

Så vad väntar du på? Starta din entreprenörskapsresa i dag!

Stipendier och tävlingar

Venture Cup
Denna välkända tävling för idéer i ett tidigt skede som genomförs varje år. Pengar, nyttig feedback och ära står på spel. Tävlingen IDEA är öppen till och med den 1 november och allt du behöver göra för att delta är ladda upp din idé på Venture Cup’s tävlingsplattform.

Swedbank Rivstart
En idétävling för affärsidéer som kan bidra positivt i samhället. Rätt affärsidé har chansen att vinna upp till 500 000 kronor i bidrag samt ett skräddarsytt affärsutvecklingsprogram för att förverkliga idén. 10 finalister väljs ut och bjuds in att komma och live-pitcha sin affärsidé för tävlingsjuryn. Ansökan är är öppen till och med 1 december och tävla gör du genom Swedbanks tävlingsplattform.

Almi Förstudiemedel
Sök medel för till exempel marknadsundersökningar, tekniköversikt, prototyper, tester, patent och mönsterskydd. Både privatpersoner och företag kan söka medel för innovativa idéer.

SKAPA
Stiftelsen Skapas innovationstävling som återkommer varje år. Regionala och nationella vinnare kan vinna ”Skapa-priset” och ”Skapa-priset för unga innovatörer”.

Wistrand StartUp Star
Håll utkik efter den här årliga möjligheten. Ansökan till nästa års tävlingsomgång öppnar i januari. Läs mer på tävlingens webbplats.

Stiftelsen Åforsks entreprenörsstipendium
Stipendium om 200 000 kronor som delas ut av stiftelsen Åforsk och branschföreningen för inkubatorer, SISP. Som sökande ska du ha koppling till en universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare. Nästa års utdelning sker 8-9 maj 2019.

Global Change Awards
En innovationsutmaning från H&M foundation i samarbete med Accenture och KTH Royal Institute of Technology i Stockholm. Här premieras hållbarhetsidéer inom modebranschen, som kan bidra till att göra industrin mer cirkulär. Totalt delas en miljon kronor ut och du kan nominera dig själv eller andra entreprenörer.

Många fler tips och möjligheter hittar du på Finansieringsportalen.

Boka ett personligt möte

Kanske vill du först bolla din idé med en kunnig person som kan ge dig personlig feedback? Boka ett kostnadsfritt möte och träffa någon av våra affärsutvecklare!

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta till siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer.
Jag förstår