4 kvinnor och två män står på en scen med lila ljus. En av männen håller en stor prischeck.

Inredningsbutiken Firma Fanfar är Årets nytänkare i Vetlanda 2023

25 april 2023

Fredag den 21 april gick årets Näringslivsgala i Vetlanda av stapeln. Under kvällen delades sex priser ut och ett av dem var Årets nytänkare som i år gick till Ida Englund och Tobias Jansson som driver inredningsbutiken Firma Fanfar.

Science Parks affärsutvecklare i Vetlanda, Emma Ingelow, hade glädjen att dela ut prischecken på 10 000 kronor till de glada vinnarna i teamet bakom Firma Fanfar.  Årets nytänkare delas ut varje år i Jönköpings läns samtliga tretton kommuner. Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som med hjälp av Science Park och respektive kommuns näringslivsavdelning utser pristagaren. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som inspirerar andra att tänka nytt.

Vinnarmotiveringen:

Genom kreativitet och engagemang har Årets Nytänkare förflyttat sig från att vara en butik till en betydande destination med stor attraktionskraft. Företaget bidrar till hållbar platsutveckling och att sätta Vetlanda på kartan. De har visat på stort mod och nytänkande i sitt entreprenörskap som kan inspirera andra att tänka nytt.

Om Tillväxtstiftelsen:

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.