10 tips för att lyckas som entreprenör

Vad behövs för att du ska lyckas som entreprenör, och med ditt företag? Hur ska du egentligen göra för att nå dina mål och visioner? Här är 10 tips för att lyckas på din entreprenörsresa.

1. Brinn för det du gör

För att lyckas är det viktigt att du är engagerad, och känner att du brinner för det du gör.

2. Tänk hållbarhet

Från första idé och vidare genom hela din företagsresa. Det kan låta krasst men det är en av de absolut viktigaste aspekterna för att vara konkurrenskraftig och ja, relevant helt enkelt, på sikt. Dagens kund gör medvetna val och just därför behöver även företagare göra det.

3. Fokusera på målet

Längs resan är det viktigt att behålla fokus på målet, och hela tiden försöka ta små steg i taget för att komma dit. Dessa små steg skapar snart stora skillnader.

4. Ge inte upp

För att lyckas som entreprenör och företagare behöver du vara envis. Med envishet kommer du långt och är du tillräckligt envis kan du lyckas med allt. Gick det inte som du planerat? Våga misslyckas med din idé – ge inte upp

5. Våga tänka annorlunda

Att tänka utanför boxen gör att du får ett försprång gentemot dina konkurrenter. Tänk större.

6. Hitta ditt nätverk – dela idéer, inspiration och kunskap

Våga ta kontakt med nya människor, och gå med i olika nätverk för att utveckla både dig själv och ditt företag. Vem vet, kanske träffar du din nästa kund, mentor eller en vän att bolla dina tankar kring entreprenörskapet tillsammans med?

7. Lyssna på dina kunder och på andra som har lyckats

Ett av de viktigaste redskapen du har är dina öron. Se till att lyssna in vad det är kunden efterfrågar. Vad är kundens utmaningar? Våga också prata med andra företagare som har lyckats.

8. Skrota jantelagen…

…och självcensuren och bli i stället lite egoistisk och självgod i ditt tänk. Motgångar får alla men de stärker en och föder framgångar – så våga tro på dig själv, du kan detta!

9. Var anpassningsbar och smidig

Det är viktigt att du under resans gång kan se vad som behöver förändras och att du vågar ta beslut som du kanske inte tänkt från början. Marknaden förändras hela tiden och du behöver hänga med. Har du förmågan att ta snabba beslut kommer du därför ha lättare att lyckas.

10. Ha självinsikt under resan

Lägg inte onödig tid, energi, pengar och drivkraft på sådant du varken vill eller har kunskap att göra. Ställ dig frågor som; Vilka nästa steg har jag kunskap inom där jag kan komma vidare själv? För vilka steg behöver jag ett team, rådgivare eller mentor som hjälp för att kunna ta? Är det några uppgifter jag verkligen varken kan eller vill göra?

Ditt bollplank längs vägen

Har du en idé du vill utveckla eller ett företag du vill starta? Vi på Science Park är gärna ditt bollplank, och coachar dig framåt på din resa. Hör av dig, så tar vi nästa steg tillsammans!

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!