Idétävling – skicka in ditt bidrag

Du kanske har grubblat på problemet länge, eller så vaknade du upp i natt med en snilleblixt som även i dagsljus känns som en bra idé. Vet du lösningen på hur man får ut det sista ur yoghurtförpackningen? Har du kommit på en revolutionerande prenumerationstjänst för att hantera matsvinn? I teorin – alltså. Det här är tävlingen för dig som fortfarande är på idéstadiet med din lösning, men som vill utforska möjligheten att göra verklighet av den.

Bilder fladdrar förbi snabbt – ett nedskräpat hav, en nyfödd bebis, en skogsbrand, en bakterieodling, en äldre kvinnas händer och en kvinna som skrattar.

Tävlingskriterier

För att kunna tävla behöver du:

  • Bo/plugga/vara verksam i Jönköpings län
  • Ha en idé som du inte presenterat för Science Park de senaste fem månaderna

Vi bedömer:

  • Hur nyskapande din idé är
  • Vilket värde den skapar
  • Hur unik din idé är
  • Om idén har potential att växa
  • Hur hållbar din idé är

Vinst

Det vinnande bidraget får 10 000 kr i ”utvecklingsmedel” (vilket betyder att pengarna används för att vidareutveckla din idé) samt en plats i Science Parks co-working.

Tävlingsvillkor för idétävlingen

När du skickar in ditt tävlingsbidrag till oss godkänner du följande tävlingsvillkor:

1

Tävlingen anordnas av Science Park Jönköping AB.

2

Tävlingsanmälan kan endast göras via denna sida och endast mellan den 25 september och 29 oktober 2023. Vinnarna meddelas i januari 2024.

3

Vi beaktar bara tävlingsbidrag som är fullständiga och inlämnade inom tävlingsperioden via angivet digitalt ansökningsformulär. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bidrag ur tävlingen, utan att i förväg meddela tävlanden. En sådan åtgärd kan följa på att bidraget bedöms vara olagligt, stötande eller på annat sätt etiskt eller moraliskt opassande eller strider mot någon av våra policys, eller vid misstänkt fusk. Detta liksom övriga beslut kan inte överklagas.

4

Som tävlande intygar du att din ansökan är sanningsenlig och att du innehar upphovsrätt och eventuella andra rättigheter som kan gälla för bidraget. Du åtar dig att hålla Science Park Jönköping AB skadelöst om någon riktar krav mot Science Park Jönköping AB med anledning av tävlingsbidraget. Science Park Jönköping AB kan inte hållas ansvarig för eventuella förluster eller skador som åsamkats som konsekvens av deltagandet i tävlingen.

5

Som vinnare ger du Science Park Jönköping AB, samt eventuella tävlingspartners, rätt att i sin kommunikation – och marknadsföring publicera namn och bild på dig/ditt företag samt en beskrivning av din idé i kommunikations – och marknadsföringssyfte utan begränsning i tid. Ingen ersättning kommer utgå med anledning av sådan kommunikation eller marknadsföring.

6

Bidraget ska användas till de vinnande idéernas utveckling till aktiviteter som tydligt tar idén framåt och verifierar affärsidén. Beslut om aktiviteter ska ske i samråd med Science Park Jönköpings affärsutvecklare.

7

Science Park Jönköping AB äger rätten att inte utse någon vinnare om inget tävlingsbidrag anses hålla den kvalitet som krävs.

8

När du anmäler dig till tävlingen behandlar Science Park personuppgifter om dig, exempelvis namn och e-postadress. Du anmäler dig även till vårt nyhetsbrev. Vi uppmanar dig att läsa mer om vår personuppgiftsbehandling i vår personuppgiftspolicy, där avsnitten ”När du anmäler dig till och deltar i ett event eller aktivitet” och ”När du deltar i affärsutveckling” gäller för vår personuppgiftsbehandling avseende ditt deltagande i idétävlingen. Vår personuppgiftspolicy kan du ta del av här.

Tävlingsperioden är avslutad

Vi har nu stängt möjligheten att skicka in tävlingsbidrag och urvalsprocessen pågår. Vinnare meddelas i januari 2024.

Vill du veta mer om idétävlingen?
Science Parks affärsutvecklare Ellen Lannemyr står vid en trappa i Science Park Towers
Ellen Lannemyr
Affärsutvecklare