Ett kollage av bilder som symboliserar olika samhällsutmaningar kombinerat med symboliska techbilder. Exempel: Ett smältande isberg, en skogsbrand, plats i havet, ett nyfött barn, ett vetefält och ett mikroskop.

Tävla med din affärsidé – vinn upp till 100 000 kr

Har du en idé som löser ett problem eller en samhällsutmaning? Nu kan du vara med i höstens stora idétävling och vinna upp till 100 000 kronor för att göra verklighet av just din lösning.

När du vinner – vinner alla

Vi på Science Park är övertygade om människors vilja att bidra till ett hållbart samhälle och vi tror på innovationens kraft att lösa samhällsutmaningar. Stora som små, lokala som globala. Tillsammans med dig vill vi vara en kraft i samhället som verkar för en bättre värld – för både människan och planeten.

Vissa problemlösare förändrar världen. Andra gör vardagen lite, lite enklare.

I vår idétävling kan du vara med och tävla – oavsett hur långt du kommit med din idé. Du som nästan har lösningen klar, du som har kört fast i tekniken och du som tänker ORIMLIGT mycket på en idé du inte förstår varför ingen annan kommit på – den här tävlingen är för dig!

Tävlingen är uppdelad i två kategorier:

  • Inkubatortävling
  • Idétävling

Den gemensamma nämnaren är att du identifierat ett problem som du vill – och kanske till och med KAN – lösa.

Tävlingsperiod

Mellan den 25 september och 29 oktober har vi tagit emot tävlingsbidrag, och just nu pågår urvalsprocessen. Vinnare meddelas i januari 2024.

Inkubatortävling

Har du börjat jobba på lösningen på ditt problem och bestämt dig för att satsa på ett företag?

Den här tävlingen är till för dig som vill utveckla en produkt eller tjänst med stor kommersiell och internationell potential. Din lösning ska vara innovativ och ett krav är att den på något sätt bidrar till FN:s hållbarhetsmål. Det behöver inte vara en helt ny lösning, utan kan vara en väsentligt bättre version av något som redan finns på marknaden.

Att vara med i vår inkubator innebär att du får en egen affärsutvecklare, extern specialistkunskap samt hjälp med strategi kring hur du kan finansiera ditt företag.

Vinst: 100 000 kr i ”utvecklingsmedel”*, en plats i Science Parks inkubator och kontorsplats i Science Parks coworking.

*”utvecklingsmedel” betyder att pengarna är avsedda för att vidareutveckla din idé.

Idétävling

Du kanske har grubblat på problemet länge, eller så vaknade du upp i natt med en snilleblixt som även i dagsljus känns som en bra idé. Vet du lösningen på hur man får ut det sista ur yoghurtförpackningen? Har du kommit på en revolutionerande prenumerationstjänst för att hantera matsvinn? I teorin – alltså. Det här är tävlingen för dig som fortfarande är på idéstadiet med din lösning, men som vill utforska möjligheten att göra verklighet av den.

Vinst: 10 000 kr i ”utvecklingsmedel”*, individuell coachning samt en plats i Science Parks co-working.

*”utvecklingsmedel” betyder att pengarna är avsedda för att vidareutveckla din idé.