Tre goda företagsnyheter

Varje år nominerar Science Park Jönköping tre företag till utmärkelsen Årets Innovation vilken delas ut på Jönköpingsgalan. På de tre månader som gått sedan galan har mycket hunnit med att hända i bolagen.

Årets vinnare – Inero – har tagit hem en miljonorder från MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (tidigare Räddningsverket) vilket är en av de bästa referenskunderna i landet för ett bolag som levererar patenterade översvämningsbarriärer.

Datachassi har sedan de nominerades lanserat sina två första kommersiella produkter, SafeLog – som skyddar företagets lastutrymme och TankGuard som skyddar innehållet i tankar. Dessutom har bolaget under perioden stärkt styrelsen med tidigare Saab Automobiles VD Jan-Åke Jonsson som ordförande och samtidigt genomfört en nyemission på 6 mnkr.

Digilär är bolaget som nyttjar webbens alla fördelar och utvecklar digitala läromedel på nätet. I dagsläget finns företagets produkter redan på 300 av landets 600 gymnasieskolor. Sedan nomineringen har bolaget också genomfört en nyemission på 3 mnkr för fortsatt utveckling.