Springfield investerar i Melaud

Svenska riskkapitalbolaget Springfield startar inkubatorsverksamhet med amerikanska Y-combinator som förebild. En av bolagets första investeringar är i Science Park-bolaget Melaud.

Springfield är grundat av IT-entreprenören och riskkapitalisten Anders Lindqvist och investerar två gånger per år i 10 av Sveriges mest lovande entreprenörer och start-ups med fokus på Internet, Mobile och New Media. Bolaget kommer att satsa 300 000 kronor vardera i tio företag, två gånger per år, i utbyte mot viss procent av aktierna och erbjuder en intensiv 3-månaders inkubatorsprocess för de antagna.

– En gång i veckan träffas delar av investerarteamet, samt representanter från alla bolag berättar Melauds grundare Sammy Pergament. Under dessa möten presenterar bolagen vad de gjort under den senaste veckan, vilka utmaningar de står inför och vad som ska hända härnäst.

– Dels är det nyttigt att få input kring Melaud och dels är det intressant att få en inblick i de andra bolagens verksamhet. Jag är övertygad om att Melaud kommer att vara ett mycket starkare bolag efter de 12 veckorna i programmet avslutar Sammy.