Science Park söker affärsutvecklare för etablerade företag

Fler entreprenörer, fler växande företag och en stark regional innovationsmiljö – det är Science Parks målsättning. Vår vardag är lika spännande som omväxlande och uppdraget är tydligt: att skapa nya hållbara affärer. Nu söker vi dig som vill göra skillnad – på riktigt – i en roll som affärsutvecklare med fokus på framtid och hållbarhet för regionens etablerade företag.

För att framtidssäkra vår region är vi övertygade om att länets företag måste bli riktigt bra på kontinuerlig innovation och vi tror starkt att innovationer inom näringslivet är lösningen på många av våra samhällsutmaningar. Vi har därför ett antal omfattande erbjudanden för länets små- och medelstora företag inom innovationsledning, hållbarhet och digital transformation. Som affärsutvecklare blir du del av ett team som arbetar mot regionens etablerade företag, där kollegorna har en spets och gedigen kompetens inom innovation, hållbarhet och digital transformation.

Var med och skapa hållbar utveckling – på riktigt

Vår arbetsplats präglas av nytänkande, framåtanda och innovationer och till den här rollen söker vi dig som har bred erfarenhet av innovationsarbete och affärsutveckling/verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du brinner för hållbar utveckling och att lösa samhällets utmaningar genom innovation. Vårt team av affärsutvecklare har en bred blandning av kompetenser och bakgrunder, och denna gång ser vi gärna en kollega med erfarenhet från teknikorganisationer och produktutveckling.

Som affärsutvecklare kommer du bland annat att utbilda och stötta företag inom innovationsledning, projektleda affärsutvecklingsinsatser, genomföra innovationsrace och vara ett strategiskt bollplank mot företagens ledningsgrupper. Insatserna sker ofta i samverkan med andra aktörer så som Jönköping University, externa experter, Almi mfl. Du kommer också att arbeta aktivt i vår community med inspiration, nätverkande och utbildande insatser mot olika målgrupper. I tjänsten ingår möjligheten att kompetensutvecklas inom innovationsledning, affärsutveckling och hållbar utveckling.

Vi söker dig som har:

 • Högskoleexamen inom ekonomi eller teknik, alternativt motsvarande erfarenhet
 • Minst 5 års erfarenhet av affärsutveckling, verksamhetsutveckling och innovationsarbete
 • Gillar och har lätt för samverkan och nätverkande
 • Goda pedagogiska egenskaper
 • B-körkort
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med hållbarhet inom näringslivet, gärna med ett fokus på att lösa samhällsutmaningar genom innovation
 • Erfarenhet från flera olika organisationer och branscher
 • Arbetat inom internationella organisationer och med internationell affärsutveckling
 • Erfarenhet av samarbete mellan högskola/universitet och etablerade företag
 • Startat upp ny verksamhet, i form av exempelvis ett nytt affärsområde eller företag

Vi erbjuder dig:

 • Att bli en del av en bred social gemenskap. Science Park finns med affärsutvecklare och kreativa kontors- och mötesmiljöer i samtliga tretton kommuner i Jönköpings län. Vi har också ett brett nätverk av kunder, kunskapsgivare, affärspartners och mentorer.
 • Att, förutom att hjälpa människor och tillväxtföretag utveckla nya affärer, också skapa miljömässiga, jämställda och inkluderande förutsättningar för en mer hållbar lönsamhet och framtid.
 • Nya utmaningar och erfarenheter genom de idéer kring nya produkter, tjänster och processer som vi årligen coachar till företagsstart eller via affärsutvecklingsprocesser i befintliga företag.
 • Goda möjligheter till personlig utveckling. Dels genom kurser och utbildningar, dels genom att vara en del i de projekt och uppdrag vi gör i regionen.
 • Fina friskvårdsförmåner

Om tjänsten

Tjänsten är på cirka 80% men vi är öppna för en diskussion kring omfattningen. Placering är vårt kontor i Jönköping men viss flexibilitet finns. Ordinarie arbetstid är måndag-fredag 8–17, med vissa möjligheter till flex. Arbetet kan komma att innehålla en del kvällsaktiviteter.

Sök tjänsten via Jobylon senast den 20:e februari.

Kontaktperson

Har du frågor om tjänsten? Hör av dig till vår affärsutvecklingschef Anders på anders.nyberg@sciencepark.se eller 0708-194475.