Science Park-bolaget Infobric gör nytt förvärv i Norge

blastmanager_infobric_082019

Genom förvärvet av det norska IT-bolaget BlastManager AS stärker Infobric ytterligare sin position som digitaliseringspartner till byggbranschens aktörer, och tillför koncernen specialistkompetens inom IT-lösningar för säkra och effektiva sprängningsarbeten.

Förvärvet av BlastManager är ett strategiskt tillväxtkliv för Infobric, i riktning mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggbranschen i Norden. Det småländska IT-företaget har under de senaste åren vuxit kraftigt organiskt och gjorde under våren 2019 sitt första förvärv, det norgebaserade bolaget Templus AS. Med BlastManager stärker Infobric sin position som leverantör för entreprenadföretagen inom byggbranschen.

danfriberg

– Vi är mycket stolta över förvärvet. BlastManager har en fantastisk produkt, starka kundrelationer och besitter en hög specialistkompetens inom utveckling av IT-lösningar för sprängningsbranschen. Förvärvet passar väl in i Infobrics tillväxtstrategi där vi ser stora möjligheter till synergieffekter och ett stärkt erbjudande tillsammans med BlastManager på flera av våra befintliga marknader i Norden, säger Dan Friberg, VD på Infobric.

Marknadsledande i Norge

BlastManager AS grundades 2006 i Kristiansand och utvecklar digitala tjänster för planering och dokumentation av sprängningsarbeten. Bolaget är marknadsledande inom sin nisch i Norge, med cirka 1 000 bergsprängare som använder systemet idag. Med det molnbaserade systemet BlastManager möjliggör man för sprängningsentreprenören att uppfylla krav från myndigheter och beställare på ett säkert, enkelt och kostnadseffektivt sätt. Bland annat finns funktioner för att designa salvor, simulera detonationsprocessen, beräkna vibrationer och kommunicera med närboende och aktörer inom projektet.

Sprängningsarbeten har höga krav på analys, dokumentation och samordning där man i stor utsträckning fortfarande använder papper och penna. Det finns därför stora möjligheter att öka säkerheten och effektiviteten i branschen med hjälp av digitala verktyg och smart teknologi.

Lagerapplikation ger full kontroll över förbrukning

– Det är väldigt spännande att bli en del av Infobric-familjen och vi ser fram emot att stärka erbjudandet ytterligare för våra befintliga och nya kunder genom ett ännu bättre system. Vi stöttar alla som arbetar med sprängning med både planering och rapportering av arbetet. Utöver det är vi väldigt stolta över att ha tagit fram en lagerapplikation som ger full kontroll över förbrukningen av tänd- och sprängmedel. Vi är först i Norge med att kunna erbjuda våra kunder möjlighet till en 100% digital transportdokumentation, berättar Martin Ryde, VD för BlastManager AS.

Infobric förvärvar 100% av aktierna i BlastManager AS och det formella tillträdet sker i augusti 2019. Läs mer på infobric.se.