Rudenstams Bär & Frukt vinnare av priset Årets matentreprenör i Jönköpings län

I lördags presenterades vinnaren av priset Årets matentreprenör i Jönköpings län, som delades ut av Länsförsäkringar Jönköping i samarbete med Science Park Jönköping, LRF Jönköpings län, Hushållningssällskapet Jönköping, Smålands Turism och Ester Kök & Bar. Av de fyra finalisterna var det Rudenstams Bär & Frukt som juryn slutligen utsåg till segrare.

Det var på Landsbygdens sommarmöte den 25 augusti som vinnaren av priset Årets matentreprenör i Jönköpings län presenterades. Till applåder tog årets stolta vinnare emot diplom och en prischeck på 20 000 kronor från Länsförsäkringar Jönköpings vd Henrietta Hansson. Utöver prispengarna får vinnaren även tillgång till affärsutveckling och coachning.

Juryns motivering till priset lyder:

”Vinnaren av årets pris har genom god kunskap och gediget intresse för kvalitet och lokala smaker utvecklat ett unikt besöksmål med ett varierat innehåll. Enligt devisen ”från jord till bord” erbjuder man utöver råvaror också innovativa nytolkningar av klassiska bakverk och andra förädlade produkter. Säsongens smaksensationer serveras i en inspirerande miljö och kryddas med försäljning av både egna och andras produkter, alla från närliggande leverantörer. Den raketsnabba resan till den fina utmärkelsen i White Guide Café är i sig en fantastisk prestation. Företaget har under åren genomgått en positiv utveckling och har med sitt professionella bemötande och konsekventa tänk satt den lokala maten och drycken på kartan – i länet, i landet och till och med internationellt på Nobelmiddagen.”

– Stort grattis till Staffan Rudenstam och alla hans medarbetare som tog hem vinsten bland fyra starka kandidater. Vi ser fram emot att följa och ta del av fortsättningen på resan med destinationsutvecklingen och arbetet att lyfta traktens mindre lokala producenter, i ambitionen att bli ett handelscentrum för lokal mat, säger Linda Pålssson, affärsutvecklare på Science Park Jönköping och medlem i Årets matentreprenör i Jönköpings läns jury.

Om priset

Priset Årets matentreprenör i Jönköpings län delas ut till en organisation, företag eller person inom offentlig, privat eller ideell sektor som på ett nytt sätt har satt den regionala maten på kartan. Verksamheten ska genomsyras av hållbarhet ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

Årets vinnare har utsetts av en jury som leds av Länsförsäkringar Jönköpings vd Henrietta Hansson. Övriga jurymedlemmar är Science Parks affärsutvecklare Linda Pålsson, LRF Jönköpings regionchef Anna Werbitsch Arnell, Hushållningssällskapets vd Frida Carlsson, Ester Kök och Bars kökschef Morgan Östberg samt Smålands Turisms vd Helen Berg.

De övriga finalisterna i årets tävling var Bredaryds Wärdshus, EM Vilt och Hagshultskossorna som alla tilldelades ett hedersomnämnande.