Konstvernissage i parken

För andra gången samarbetar Science Park Jönköping och Per Brahe Gymnasiets Bild & Form elever kring ett konstprojekt. Eleverna i åk 3 har i kursen Offentlig Konst arbetat med att skapa olika former av konstnärlig utsmyckning till olika platser i Science Park. Teknikerna som använts är collage, måleri och skulptur.

– Konst kan tillföra så mycket på en arbetsplats, förutom färg och form så kan platsens identitet stärkas. Ett unikt konstverk kan också tillföra en fördjupad känsla av kreativitet som tex en plansch från Ikea inte kan stå för och Science Park Jönköping är och ska vara en kreativ miljö säger Mia Klint ansvarig för konstprojektet från Science Park Jönköpings sida.

– Att arbeta med olika projekt där konsten har ett tydligt syfte ute i samhället ger våra elever en bra utgångspunkt för att våga satsa på ett kreativt yrke. Science Park Jönköping är en kreativ och spännande miljö men också en utmaning för eleverna då huset har många och långa korridorer och stora entréer att arbeta med säger Annelie Brandt ansvarig lärare på Per Brahe Gymnasiets Estetiska linje.

Invigning onsdag 23 maj

Press och allmänhet hälsas välkomna att vara med om invigningen av konstverken och träffa konstnärerna  onsdag den 23 maj på Science Park Jönköping, Gjuterigatan 9, plan tre i Hus C – vägvisning finns från Science Parks huvudentré. Den allmänna invigningen börjar 14.30 och pressvisning sker 14.00.