Högskolan och kommunen bygger Jönköping Science City

Idag höll Science Parks ägare Högskolan och Jönköpings kommunen presskonferens där de meddelade sin överenskommelse att under kommande tre år arbeta för att bygga Jönköping Science City. Det ska bli en dynamisk stadsmiljö kring högskolan med företag, studenter och forskning i nya samverkansmiljöer.

– Vår högskola finns mitt i stan, och alldeles intill ligger Science Park Jönköping. Dessutom har vi förmånen att verka i en kommun med framsynt stadsbyggnadsvision. Vi vill samla dessa krafter för att  utveckla campusområdet till en Science City där inkubatorsverksamhet, forskningsinstitut, näringsliv, offentlig förvaltning samt tiotusentals studenter integreras i en dynamisk stadsmiljö med bostäder, mötesplatser, samarbeten och kulturliv säger högskolans rektor Anita Hansbo.

På Science Park Jönköping är vi glada och stolta över att ha ägare med visioner och engagemang för ett framtida ännu mer dynamiskt Jönköping och ser fram emot att få vara med i utvecklingen av Jönköping Science City.

Bild: Anita Hansbo, högskolans rektor och Mats Green, kommunstyrelsens ordförande skriver under avsiktsförklaring om Jönköpings Science City