Första mobilspelet från Jönköpings nya spelstudio lanserat

En galen professor och två muterade får som jagar klöver är några av ingredienserna i det mobilspel som Jönköpingsentreprenören Christian Engvall lanserar idag.

Mobilspelet Friendsheep är den första produkten från Christian Engvalls bolag Honkbark Studios, men fler spel på fler plattformar är planerade framöver.

-Mitt mål är att själv utveckla fler spel men också att skapa en stor spelstudio med flera personer och många kompetenser inblandade. Jönköping kanske inte är en stor spelstad ännu, men det finns ett antal personer här som på olika sätt är involverade i att skapa spel säger Christian Engvall.

Ny ap-art gav inspiration till företagsnamnet

Namnet Honkbark har han valt som en ständig påminnelse till sig själv om att det alltid finns nya saker att upptäcka.

– Jag satt och tittade på en dokumentär om djur där de berättade att så sent som 2003 upptäcktes en helt ny ap-art och den apans läte beskrevs som en ”honkbark” förklarar Christian.

Kontor i Science Parks coworking

Hittills har spelutvecklingen skett på deltid, varje fredag det senaste året har varit vikt åt Friendsheep, men från och med nu är Christian Engvall entreprenör på heltid och satsar fullt på företaget. Kontoret har han i Science Parks coworkingyta och han är också ett av bolagen i Science Parks acceleratorprogram.

– Jag har fått hjälp med affärsutveckling och marknadsföring men framförallt har Science Park hjälpt mig med nätverk och kontakter som tagit företaget framåt säger Christian Engvall.