BOLLPLANK
TILL DIN
IDÉ

Boka ett möte med oss

Kom i kontakt med oss och boka ett möte. Hör vad vi kan göra för att hjälpa just dig.

Från idé till affärsidé i 3 steg

Ibland kan vägen från idé till lönsamt företag kännas lång och krokig. Men vi på Science Park kan hjälpa dig i alla steg och göra resan enkel och lustfylld.

Ikon lampa

Kom igång med din idé

Har du en idé du vill utveckla? Välkommen att träffa oss för kostnadsfri rådgivning om hur du kan gå vidare.

Läs mer
Ikon darttavla

Utveckla din affärsidé

Hur ska du tjäna pengar på din affärsidé? Vi hjälper dig sätta affärsmodellen, hitta teamet och finansieringen.

Läs mer
Ikon raket

Registrera företag

Är det dags att registrera bolaget och dra igång verksamheten? Har du frågor kring allt det praktiska? Vi har svaren.

Läs mer

Det enkla sättet att starta företag

Vi på Science Park vill göra det lätt för dig att starta eget företag. Följ våra enkla råd eller kontakta oss för att få personlig hjälp.

Gör din idé till en affärsidé

Har du kunskap som någon annan vill betala för? Ser du ett problem på marknaden som ingen löst? Rikta dig mot en nischad målgrupp och testa att ditt budskap till dem är relevant genom att göra en NABC.

Skippa affärsplanen

Lägg inte en massa tid på en tjock affärsplan över de närmaste fem åren. Världen förändras och du med den. Gör istället en BMC som kort och översiktligt visar dig läget nu och ger dig koll på vad du behöver göra först.

Börja sälj. Idag.

Utveckla inte produkten eller tjänsten helt färdig utan börja med kärnan, det som kallas MVP – Minimum Viable Product på techspråk.

Ska du sälja kurser så börja med att sälja en 1-timmas workshop innan du färdigställer en heldagskurs i ämnet. Hitta en testkund, sälj, ta in feedback, skruva på produkten och gör om proceduren.

Välj bolagsform

Det två överlägset vanligaste bolagsformerna är aktiebolag och enskild firma. Vilket du väljer beror bland annat på hur många ni är som startar bolag och vilket personligt ansvar ni vill ha. Du kan läsa mer om val av bolagsform här.

Starta företag

Moms, F-skatt, deklaration, bokföring är det verkligen så komplicerat? Läs på men låt det inte vara ett hinder, du kommer lära dig längs vägen. Många före dig har startat företag och du kommer garanterat fixa det! Fråga oss om råd och hjälp, det finns inga dumma frågor.

Vill du bolla din idé, få hjälp med NABC, BMC eller att registrera företaget är du varmt välkommen att kontakta oss. Vi finns med affärsutvecklare i alla tretton kommuner i Jönköpings län och det är gratis att ta hjälp av oss.

Gratis rådgivning på hemmaplan

Med 13 kontor finns Science Park representerade över hela länet. Det gör att du enkelt kan få hjälp av en affärsutvecklare nära dig.

Här finns vi
Illustrerad karta med kommuner

Testa din affärsidé

Har du en affärsidé du vill utveckla? Vi jobbar ofta med modellerna NABC och Business Model Canvas - testa dem gärna och hör av dig om du vill att vi är med i processen.

Läs mer

Nyheter

Visa alla nyheter