Kickstartprogrammet

Drömmer du om att starta eget företag? Kickstart är en intensivkurs i programform för dig som vill driva eget eller precis har kommit i gång med ditt företag och vill ge det de bästa förutsättningarna framåt. Programmet ger dig kostnadsfri hjälp att starta företag och alla  verktyg du behöver för att utvecklas vidare.

Kommande programomgångar

Just nu pågår höstens Kickstartprogram i Tranås, Jönköping och Gnosjöregionen (Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo) för fullt. Vårens omgång av Kickstartprogrammet släpps i början av 2024.

Upplägg för Kickstartprogrammet

Kickstartprogrammet är kostnadsfritt och består av cirka sex gemensamma träffar fördelat på ungefär sex veckor.

Under dessa tillfällen kommer du att lära dig mer om hur du tidigt och enkelt kan undersöka dina idéer och lära dig att använda olika verktyg för att komma framåt med din idé.

Du kommer få lyssna till experter inom exempelvis marknadsföring, finansiering, hållbarhet och sälj. Ja, helt enkelt inspiratörer som idag driver olika företag och kan ge dig en helhetsbild av hur livet som företagare är.

Du kommer även få kunskap om hur du på ett strategiskt sätt inkluderar ett tydligt hållbarhetstänk i din affärsidé.

Nätverk, inspiration och egen affärsutvecklare

Som deltagare blir du en del av ett nätverk där du får träffa likasinnade, blir inspirerad och få tips och råd. Vem vet – kanske träffar du någon att kroka arm och starta upp ditt företag tillsammans med? Du får också individuell coachning med Science Parks affärsutvecklare, som följer dig genom hela resan.

Praktisk information om Kickstartprogrammet

  • Programmet pågår under cirka sex veckor. Träffarna äger rum under dag- och kvällstid.
  • Programmet går att kombinera med heltidsstudier eller heltidsjobb. men kräver att du lägger extra tid och energi på din affärsidé och de tillfällen som ingår i programmet.
  • Vi utgår från Science Parks mötesplatser i Jönköpings län.

Vem kan delta i Kickstartprogrammet?

Programmet vänder sig till dig som snart ska starta, vill starta, eller nyligen har startat eget företag i Jönköpings län. Vilken ort du utgår i från spelar ingen roll. Du har kanske haft en affärsidé som du gått och tänkt på och – nu är det dags att fokusera och ta steget. Oavsett om du har en idé du vill utveckla, eller om du är i ett tidigt stadium av din företagsresa kommer du att få inspiration, kunskap och tips för just dina behov. För att få ut så mycket som möjligt av programmet är det viktigt att du är villig att avsätta tid för att satsa på din affärsidé och ditt företag.

Har du frågor om programmet? Hör av dig till Ellen!
Science Parks affärsutvecklare Ellen Lannemyr står vid en trappa i Science Park Towers
Ellen Lannemyr
Affärsutvecklare