Webbkurs: Lär dig starta företag på tio dagar

I vår mikrokurs ”Lär dig starta företag på tio dagar” tar vi dig igenom resan från idé till företag. Kursen är mailbaserad och anpassad för att du på bara några minuter om dagen ska få en överblick över vad du behöver ha koll på och göra för att starta företag. Kursen är kostnadsfri och du läser den när du vill och var du vill.

”Affärsplan, företagsformer, bokföring – och vad ska mitt företag heta? Vad ska jag tänka på för att skapa en hållbar idé redan från start? Och jag som inte kan något om marknadsföring – hur kommer jag igång?”

Frågorna som snurrar i huvudet hos dig som drömmer om att starta företag kan vara många. Därför finns vi på Science Park för att ge dig alla svar du behöver. På tio dagar lär vi dig allt du behöver veta för att starta företag.

1

Hur går det till?

När du registrerat dig på kursen får du ett mail för att bekräfta din mailadress. Därefter får du ett mail skickat till dig varje dag i tio dagar. Kursen tar upp tio områden kopplade till att starta företag och du väljer själv när du vill läsa dem – läs direkt eller spara på hög och läsa alla i ett svep vid ett senare tillfälle. Är det något avsnitt som inte passar dig, eller som du redan känner till, kan du helt enkelt strunta i det avsnittet.

2

Vad kommer jag att få lära mig?

Under kursen går vi bland annat igenom olika företagsformer, hur du utvecklar en hållbar idé, försäljning, att välja företagsnamn, att hitta finansiering till din idé och hur du skapar en marknadsföringsstrategi. När du registrerar dig får du en kursöversikt där du ser alla avsnitt.

3

Hur mycket tid måste jag lägga på kursen?

Det beror på hur snabbt du läser och hur mycket du vill fördjupa dig. All information kommer direkt i mailet och där finns också länkar till vidare läsning i ämnet, om du vill lära dig mer.

4

När jag läst färdigt – måste jag starta ett företag då?

Absolut inte! Vi hoppas att du fått kunskap och inspiration som kan ta dig närmare din dröm om att driva eget företag. Vill du ha mer hjälp, eller bolla din idé med någon utomstående, så träffar vi dig gärna. Men det är inget krav – bara ett erbjudande.

Registrera dig här för att komma i gång med kursen direkt:

I samband med att du anmäler dig till webbkursen ”Starta eget på tio dagar” behandlar vi personuppgifter om dig. Du anmäler dig även till vårt nyhetsbrev.

Vilka personuppgifter behandlas när du anmäler dig till vår webbkurs?

Din e-postadress samt information om vilka kursmoment som du har öppnat och vilka länkar som du har klickat på.

Varför behandlar vi och varför har vi rätt att behandla dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas för att hantera din prenumeration av webbkurs och nyhetsbrev. När dina personuppgifter behandlas för att hantera din prenumeration görs det för att hålla vad vi lovat när du blev prenumerant (d.v.s. för att fullgöra vårt avtal). Vi behöver därför dina uppgifter för kunna skicka webbkursen och nyhetsbrevet till dig.

Vidare behandlas även uppgifter om vilka kursmoment som du har öppnat samt vilka nyhetsbrev som du har läst och vilka länkar i nyhetsbrevet som du har klickat på för att vi ska kunna följa upp och förbättra vårt innehåll. När vi behandlar dina uppgifter för att förbättra vårt innehåll görs det med stöd av en s.k. intresseavvägning. Det betyder att vi har gjort en bedömning att det finns ett intresse för oss av att kunna förbättra våra tjänster och att detta väger över ditt intresse av att inte få dina uppgifter behandlade för detta ändamål.

Vem samlas personuppgifterna in från?

Personuppgifterna får vi direkt från dig i samband med att du registrerar dig på webbkursen, samt i samband med att du läser våra mail och nyhetsbrev.

Vem delas personuppgifterna med?

Dina personuppgifter hanteras även av tjänsteleverantörer som utför tjänster för vår räkning. När tjänsteleverantörerna behandlar personuppgifter på vårt uppdrag är de personuppgiftsbiträden till oss och vi ansvarar för hanteringen av dina personuppgifter. De får inte använda dina personuppgifter för sina egna ändamål och de är skyldiga enligt lag och avtal med oss att skydda dina uppgifter.

Hur länge sparas dina personuppgifter?

Dina uppgifter sparas enbart så länge du är prenumerant. Du kan när som helst välja att avprenumerera på webbkursen och nyhetsbrevet genom länkarna i mailet eller genom att kontakta hello@sciencepark.se. Väljer du att avregistrera dig raderas alla dina uppgifter såvitt avser webbkursen och nyhetsbrevstjänsten.