Mats Jägstam, prorektor Jönköping University; Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande Jönköpings kommun; Per-Arne Andersson, f.d. styrelseordförande Science Park Jönköping, Gustav Österström, VD Science Park Jönköping; Kristina Athlei, regional utvecklingsdirektör på region Jönköpings län; Richard Thorell, styrelseordförande Science Park Jönköping.

Richard Thorell ny ordförande i Science Park

25 maj 2018

Science Park Jönköping har sedan förra veckan en ny ordförande i styrelsen. Det var under årsstämman som Richard Thorell valdes till ny ordförande, efter avgående Per-Arne Andersson.

Richard Thorell är i dag Competence Manager Logistics på Inter Ikea Group och har tidigare varit ansvarig för Ikeas verksamhet på Torsvik.

Richard har lång erfarenhet från ett av landets mest entreprenöriella företag. Vi ser framemot att få växla upp samarbetet med Richard.

Gustav Österström, VD, Science Park Jönköping

-Jag har ett stort intresse i drivkrafterna runt innovation, entreprenörskap och affärsutveckling och ser mycket fram emot att få vara med och bidra till Science Parks fortsatta framgång och expansion tillsammans med styrelsen och alla medarbetare, säger Richard Thorell.

Per-Arne Andersson lämnar ordförandeposten efter 10 år

– Vi vill också passa på att tacka Per-Arne Andersson för de insatser han gjort som ledamot och ordförande de gångna 10 åren. Per-Arne har med ett starkt engagemang och med en tydlig vilja att utveckla verksamheten bidragit till att vi anses vara en av landets ledande innovationsmiljöer. Per-Arne har lyckats kombinera näringslivets och entreprenörernas behov med högskolans, kommunernas och regionens intressen. Dessutom har Per-Arne varit ett mycket uppskattat stöd för ledningen på Science Park. Det säger Gustav Österström.

– Det har varit givande att vara del i utvecklingen av Science Park och att bidra till att utveckla en organisation som stöttar idéer och företag att bli framgångsrika. Jag är övertygad om att Science Park kommer att bli än mer framgångsrika i framtiden och jag önskar styrelse, VD och organisationen all framgång, säger Per-Arne Andersson.