Science Parks VD Gustav Österström håller tal framför en publik

Gustav Österström lämnar VD-rollen på Science Park efter 8 år

12 maj 2023

Efter totalt 13 år på Science Park, varav de senaste 8 i rollen som VD, går Gustav Österström vidare till nya utmaningar. Framåt kommer Gustav arbeta med investeringsfonden Spectria Invest i kombination med ett nytt externt styrelseuppdrag.

Science Park är inne i en otroligt spännande period där vi i augusti inviger vår nya mötesplats Science Park Towers och i samband med det lanserar vi även en ny visuell identitet. Tillsammans jobbar vi hårt för att utveckla verksamheten och har under de senaste åren adderat flera spännande initiativ – bland annat med koppling till hållbara innovationer, digital transformation, AI och entreprenörskap. Jag är stolt över vad vi tillsammans har byggt upp och nu är det ett spännande läge för en ny person att ta över rollen som VD, säger Gustav.

Gustav började som affärsutvecklare 2010 och har sedan dess haft roller som ansvarig för inkubatorn, affärsutvecklingsansvarig och VD. När han senare i höst lämnar rollen kommer han att arbeta vidare med Spectria Invest, en investeringsfond där Science Park är både initiativtagare och en av ägarna av fonden.

Science Park är inne i en spännande utvecklingsfas och har under de senaste åren utvecklats mot en mer hållbarhetsdriven verksamhet för att lösa samhällsutmaningar med hjälp av innovation. Science Park tilldelades nyligen pengar för att driva på utvecklingen av AI hos regionens företag och stöttar såväl individer som befintliga företag och tillväxtbolag med att utveckla innovationer och nya idéer.

Jag får ofta höra att jag måste ha ett av regionens roligaste jobb och jag kan inte annat än hålla med. Att få jobba med duktiga och engagerade kollegor, drivna entreprenörer och ha ett uppdrag med en stor portion av samhällsperspektiv har varit en förmån, säger Gustav. Vi vill rikta ett stort tack till Gustav för en fantastisk insats som VD för Science Park! Hans engagemang för affärsutveckling, entreprenörskap och näsa för affärer tillsammans med ett drivet och ödmjukt ledarskap har varit en stor tillgång för oss alla inom Science Park. Vi önskar Gustav stort lycka till i kommande nya uppdrag, och är samtidigt väldigt glada att få behålla Gustav i organisationen i och med arbetet med Spectria Invest, säger styrelsen genom ordförande Richard Thorell.

Rekrytering av en ny VD inleds inom kort och Gustav kommer att lämna sin tjänst i slutet av året.