Ett gruppgofot på teamet bakom startupen VISS.AI.

VISS.AI

VISS.AI har skapat världens första AI-kollega – specialiserad på att automatisera vardagliga arbetsuppgifter med hjälp av artificiell intelligens. Med målet att göra teknologin tillgänglig för alla, oavsett teknisk skicklighet, erbjuder VISS.AI en plattform som låter användare automatisera digitala flöden i olika system som CRM och ERP.

Plattformen förstår kommandon på över 30 språk och möjliggör snabb och effektiv automatisering av komplexa processer. Detta gör det möjligt för små och medelstora företag att konkurrera på lika villkor med större organisationer.

Ett foto på David och Philip som sitter i en soffa

Philip Alm och David Bacelj är grundarna bakom VISS.AI

– Vem som helst – världen över – ska kunna göra detta. Du ska inte behöva fatta AI eller vara tekniknörd. Med vårt verktyg kan alla som lägger mycket tid på repetitiva uppgifter automatisera arbetet. Detta utan att behöva ta hjälp av teknisk expertis eller dyra konsulter. Tillgängligheten i kombination med ett användarvänligt gränssnitt banar väg för att både göra avancerade saker på ett enklare sätt – och att kunna lägga tid på mer värdeskapande uppgifter.

VISS.AI har nyligen säkrat investeringar från Spintop Ventures och Starbright Invest, vilket kommer att påskynda lanseringen av deras produkter till allmänheten. Företaget, som drivs av unga men erfarna AI-experter, har sitt huvudkontor i Jönköping, Sverige och samarbetar nära med Jönköping University.