Hur funkar ett affärsutvecklingsmöte?

”Vad är ett affärsutvecklingsmöte? Vad förväntas av mig? Är jag redo att satsa? Är min idé tillräckligt bra och genomtänkt?”

Att boka ett möte och berätta för någon annan om sin idé kan kännas som ett enormt steg att ta. Vi finns här för dig som vill bolla dina idéer, och för dig som vill starta eller utveckla ett företag. När vi möts, gör vi det på dina villkor. Häng med så berättar jag lite mer om hur en träff med någon av våra coacher funkar!

Ingen idé är för liten eller för stor

Låt oss börja med det som kanske är viktigast av allt. Alla är välkomna till Science Park. Det spelar ingen roll om du bokar en träff för att bolla:

  • En idé du kom på i natt.
  • En affärsidé du filat på i flera år.

Vi är nyfikna på att lära känna just dig.

Vill du dela med dig av dina skills genom en konsultverksamhet? Förbättra en redan existerande produkt? Har du en idé som kan lösa någon av våra kluriga samhällsutmaningar? Eller kanske bara tjäna lite extra pengar på din hobby? Spännande, då har du kommit rätt! Till oss är du välkommen oavsett hur långt du kommit i din idéutveckling eller på din entreprenörsresa.

1.     Matchning med en affärsutvecklare i ditt närområde

När du bokat ett möte  blir du ihopkopplad med den av våra affärsutvecklare som finns närmast dig rent geografiskt.

På Science Park är vi cirka 35 medarbetare med olika kunskap och erfarenheter av entreprenörskap, företagande och allt mellan himmel och jord som du kan tänkas behöva i utvecklingen av ditt företag. Har vi inte kunskapen du söker inhouse kopplar vi ihop dig med någon av våra partners.  Ett möte kan ske fysiskt eller digitalt beroende på vad du föredrar. Om du hellre vill prata via ett telefonsamtal går det lika bra, bara berätta det när du bokar möte med oss.

2.   Vi lär känna dig och din idé

I mötet är det fokus på dig och den idé du vill bolla och vi utgår från dina funderingar och frågeställningar. Vi är ett opartiskt bollplank med tystnadsplikt som inget hellre vill än att du ska lyckas som entreprenör. Vi vill lära känna dig och lyssnar in för att förstå din idé. Vi hittar ditt och din idés varför. Tillsammans tar vi oss igenom och kikar bland annat närmare på:

  • Utmaningar och möjligheter kopplat till din idé
  • Behov och öppningar på marknaden
  • Konkurrenter
  • Ekonomi och finansiering
  • Marknadsföring och sälj
  • Hållbarhet och digitalisering
  • Registrering av företagsstart

Vi utmanar, testar nytt, vrider och vänder på din idé för att nå bästa resultat.

Entreprenörerna Ahmed Mireé och Alice Moradian i samtal

3.    Du får personlig coaching anpassad efter din idé

När vi förstått vilka utmaningar du står inför i din entreprenörsresa kan vi ge dig den bästa coachingen, modellerna och verktygen som utvecklar och ger struktur åt din idé. Vi kopplar ihop dig med nätverket som gör din resa enklare. Vi lotsar dig vidare till experter som ger dig insiktsfulla tips och kostnadsfria erbjudanden samt rabatter på bra grejer du behöver i utvecklingen av din idé.

De flesta av våra affärsutvecklare är själva entreprenörer eller har tidigare erfarenhet av entreprenörskap. Några besitter annan djup kunskap kring affärsutveckling, som gör att de har full förståelse för de tankar och funderingar du bär på. Din coach hjälper till att tillsammans med dig lösa problem och pusha dig vidare. Vårt jobb är också att utmana dig att tänka annorlunda och ta dig utanför din comfortzone.

4.   Skapar en plan för nästa steg

Vi guidar och stöttar dig i din personliga entreprenörsresa genom att prata genom ditt nuläge och se över vilka hinder och möjligheter som finns på vägen mot din vision. Vilka resurser har du i din omgivning som kan hjälpa och stötta dig och vem kan öppna dörrar som förenklar din resa? Vi sätter upp actions som du måste beta av för att nå ditt mål. Science Park, tillsammans med hela vår community, finns med som ett stöd på vägen mot dina drömmar. Att ha en affärsutvecklare till stöd som hjälper till att staka ut och hålla riktningen är värdefullt för att inte fastna för tidigt på detaljnivå.

Kanske ska du inte göra den här resan ensam, men vet inte vem som skulle passa att skapa ett team med? Tillsammans tar vi reda på vem i ditt eller vårt nätverk som skulle vara en potentiell match med dig och din idé.

Ge din idé en ärlig chans och låt tanke gå till handling med Science Park vid din sida

Oftast är det största hindret för din idé att nå marknaden du själv. I Sverige är vi specialister på självcensur, men vi vet att du är kapabel till att åstadkomma stora saker. Vi hjälper dig att komma över detta första hinder för att sedan ge oss på fler hinder kopplat till din idé ett efter ett.

Vi strävar efter att du och din idé ska hitta dina unika förmågor och styrkor och nå din fulla potential. Vår coaching för nya entreprenörer är helt kostnadsfri och konfidentiell.

Boka en träff, så hör vi av oss!

Community

Gillar du - precis som vi - idéer, företagande och att träffa inspirerande människor? Bli en del av vår community!

Låt oss vara ditt bollplank - boka ett möte