En bild som visar logotyp för Science Parks såddkapitalbolag Speed Capital.

Science Park startar nytt riskkapitalbolag

6 oktober 2015

Science Park ökar möjligheten för tillväxtföretag att hitta riskkapital genom grundandet av såddkapitalbolaget Speed Capital AB. Det nya bolaget kommer att ha möjlighet att investera mellan 100 000 och 300 000 kronor i tillväxtföretag i Jönköpings län. cDoc är den första investeringen för Speed Capital.

För nystartade företag är ett av de största problemen att hitta finansiering som hjälper dem framåt. Speed Capital vill bidra till ökad tillgång på riskvilligt kapital genom att investera i spännande företag i vår region så att vi får fler framgångsrika tillväxtföretag.

Lovisa Skyborn, ansvarig för Speed Capital på Science Park

 

En porträttbild på Lovisa Skyborn.

Lovisa Skyborn, ansvarig för Speed Capital på Science Park

Science Park hjälper företag att starta och växa genom att kombinera aktiv affärsutveckling med att se till att företagen hittar riskvilligt kapital. Sedan tidigare driver Science Park riskkapitalbolaget Jönköping Business Development, webbtjänsten Finansieringsportalen.se, länets finansieringsguide samt ett investerarnätverk med regionala affärsänglar.

Bildandet av Speed Capital har möjliggjorts genom ett samarbete med Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län som finansierar satsningen med två miljoner kronor under ett två år.

Speed Capital har gjort sin första investering genom att gå in med 250 000 kronor i bolaget cDoc AB som utvecklar en tjänst för enkel hantering av kemikaliedokumentation för företag.