Ett kollage som visar skärmdumpar från verktyget "Chemical Documentation".

Science Park Speed Capital AB gör exit i sin första investering

29 augusti 2019

Investmentbolaget Science Park Speed Capital AB gör nu en lyckad exit i cleantech-bolaget Chemical Documentation cDoc AB.

Genom att bidra till ökad tillgång på riskvilligt kapital vill Speed Capital bidra till att skapa fler framgångsrika tillväxtföretag i Jönköpingsregionen. Speed Capital startade 2015 och gör investeringar mellan 100 000 och 500 000 kronor.

Nu gör Speed Capital exit i cleantech-bolaget Chemical Documentation cDoc AB, som var det första bolag man investerade i under hösten 2015. cDoc erbjuder en innovativ och dynamisk molntjänst för enkel hantering av kemikaliedokumentation för företag.

Vi är tacksamma för att Speed Capital gick in med riskkapital i ett mycket tidigt skede. Utan tidiga pengar hade cDoc AB aldrig haft den utveckling vi ser nu.

Christer Palmqvist, VD, cDoc AB

– Den gemensamma kemikalielagstiftningen är EU:s mest komplexa lagstiftning någonsin, och den måste alla företag följa, stora som små. Vi kan göra jobbet, så att kunden kan följa lagen och bli ännu mer framgångsrika, säger Kent Sahlgren Head of Sales and Marketing, cDoc AB.

cDoc har utvecklats till ett mycket spännande företag med stor internationell potential. Vi kommer använda avkastningen från den här investeringen till att nya och spännande case för att skapa ännu mer ekonomisk tillväxt och välstånd i Jönköpingsregionen.

Lovisa Skyborn, Speed Capital