Ett foto på en industriella brodyrmaskiner

Coloreel

Coloreel, en banbrytande kraft inom svensk teknik och innovation. De har sedan 2009 arbetat med att förändra spelreglerna för textilindustrin. Med sin unika Coloreel-teknik erbjuder företaget möjligheten till högkvalitativ infärgning av textiltråd i realtid, vilket öppnar upp en helt ny värld av designmöjligheter.

Genom att integrera Coloreel-tekniken i olika tillverkningsprocesser som brodyr, sömnad, stickning och vävning, ger Coloreel sina användare enastående flexibilitet och kreativ frihet. Den första produkten baserad på denna teknik, Embroline, är en banbrytande trådinfärgningsenhet speciellt designad för industriella brodyrmaskiner.

Embroline revolutionerar brodyrprocessen genom att möjliggöra infärgning av tråden i realtid under pågående produktion. Det innebär att användarna alltid har tillgång till exakt rätt trådfärg när de behöver den, vilket öppnar upp för oändliga möjligheter att skapa unika och detaljerade broderier utan begränsningar.

Kreativitet och mångfald – en helt ny era för textilindustrin

Dessutom erbjuder Embroline en användarvänlig och kompatibel lösning genom att vara en fristående enhet som kan användas med nästan alla brodyrmaskiner – utan behov av justeringar. Med förmågan att snabbt ändra trådens färg under produktionen kan användarna skapa allt från solida färger till mjuka övergångar och komplexa färgeffekter med enkelhet och precision. Coloreel öppnar därmed upp för en helt ny era av kreativitet och mångfald inom textilindustrin.

Här kan du läsa mer om Coloreel.

ett foto på en mobil som visar inkubatorprogrammet Litiums tjänster

Litium

Litium är en ledande kraft inom molnbaserade e-handelsplattformar, som revolutionerar sättet företag hanterar sina onlineförsäljningar. Med en tydlig inriktning på att hjälpa både B2B- och B2C-företag att accelerera sin tillväxt och skapa överlägsna kundupplevelser, erbjuder Litium en plattform som inte bara möter dagens behov utan också förbereder för framtiden.

I en värld där digitaliseringen omformar handelslandskapet, är snabbhet och flexibilitet nyckeln till framgång. Litium förstår detta och strävar efter att utveckla lösningar som ger företag den konkurrensfördel de behöver för att trivas i en snabbt föränderlig marknad. Genom att erbjuda en snabb och flexibel e-handelsplattform som är särskilt utformad för tillväxt, sätter Litium sina kunder i förarsätet. Företag kan snabbt skala upp sin verksamhet, nå nya marknader och skapa enastående kundupplevelser som överträffar konkurrenterna.

Här kan du läsa mer om Litium.

Ett foto på en kvinna vid en byggarbetsplats som håller i en mobiltelefon

Infobric

Infobric är en banbrytande aktör inom SaaS (Software as a Service), som har förändrat spelreglerna för byggarbetsplatser världen över. Med en imponerande portfölj av molnbaserade mjukvarutjänster har företaget satt standarden för säkrare och mer effektiva arbetsmiljöer inom byggindustrin.

Från Science Parks källare har Infobric vuxit till en global kraft att räkna med. Med över 300 anställda och närvaro i fem länder har Infobric cementerat sin position som ledare inom branschen. Genom att erbjuda ett komplett koncept av tjänster hjälper Infobric byggentreprenörer att öka effektiviteten och lönsamheten i sina projekt.

Ett betydelsefullt steg i Infobrics resa var förvärvet av det brittiska storbolaget MSite år 2021. Denna integration stärkte Infobrics position ytterligare och möjliggjorde för företaget att erbjuda ännu mer omfattande lösningar inom personalhantering, säkerhet och produktivitet inom byggbranschen. Med sin imponerande tillväxt och en portfölj av innovativa tjänster driver Infobric digitaliseringen av byggbranschen framåt.Ett foto på en person som håller i en mobiltelefon

Infospread

Infospread är en ledande aktör inom produktutveckling för kollektivtrafik och mobilitet. De har utvecklat produkten MobiTime för att effektivisera resandet i två tredjedelar av Sveriges regioner.

Infospread har framstått som en banbrytande kraft sedan sin etablering år 2005. Drivna av passionen för att göra resandet smidigare för alla har de utvecklat digitala lösningar som gör skillnad för resenärer över hela landet. Produkten har skapats med ett nära samarbete med trafikhuvudmän och partners.

Användarvärde och engagemang – centrala delar för framgången

En av Infospreads viktigaste principer är att bygga långsiktiga och förtroendefulla relationer. Deras fokus på användarvärde och engagemang för kundernas behov har varit centrala för deras framgångar på marknaden.Sedan integrationen med Progrits år 2020 har Infospread öppnat upp en ny fas av tillväxt och utveckling. Tillsammans strävar de efter att fortsätta förbättra resandet för alla, med en större resursbas och en starkare position på marknaden.Ett foto på en man som cyklar med en väska på ryggen.

Fraktjakt

Fraktjakt revolutionerar fraktbranschen med sitt kostnadsfria fraktsystem som erbjuder enkelhet, effektivitet och smidighet för alla som behöver hantera sina transporter online.

Med Fraktjakt får du tillgång till ett heltäckande transportadministrationssystem (TA-system). Systemet tar hand om alla logistikbehov på ett intuitivt och användarvänligt sätt. Fraktjakt erbjuder en mångsidig plattform där du kan söka, köpa och boka frakt utan kostnad. Oavsett om det är en e-handlare, företagskund eller privatperson. Dessutom kan användaren dra nytta av en mängd smarta funktioner som bokning, fraktetiketter, spårning av försändelser, aviseringar och hantering av returer – allt samlat på ett och samma ställe.

En komplett fraktlösning med specialanpassade funktioner

Fraktjakt strävar efter att vara den kompletta fraktlösning och personliga logistikpartner. Med fokus på innovation och användarvänlighet erbjuder de unika lösningar som optimerar dina transportkostnader och effektiviserar din transportadministration. Plattform erbjuder även specialanpassade funktioner såsom egendesignade spårningssidor för att stärka varumärkesidentitet, personligt anpassade fraktaviseringar för ökad kundnöjdhet och enkel hantering av returfrakter.

Läs mer om Fraktjakt här

Ett foto på en vit husbil

Verendus

Med Verendus tar vi steget in i en ny era för affärssystem inom fritidsfordonsbranschen. Som ledande aktör i Europa har Verendus utvecklats i samarbete med branschkollegor för att säkerställa att det möter kundens behov. Den användarvänliga och helt webbaserade plattformen är skapad för att göra vardagen som återförsäljare smidigare och mer effektiv.

Verendus strävar inte bara efter att hjälpa återförsäljare att nå sin fulla potential utan också att förbättra branschens helhetsupplevelse genom innovativa IT-lösningar. Affärssystemet har mer än 3500 dagliga användare på över 600 anläggningar i Europa. Genom förtroende, engagemang och ständig utveckling står de redo att ta fritidsfordonsbranschen in i framtiden. 

Läs mer om Verendus här

Ett foto på en barriär mot vatten. Bakom syns en byggnad

Inero

Inero står i frontlinjen av kampen mot översvämningar med sin banbrytande, patenterade översvämningsbarriär. Deras innovativa lösningar har förändrat spelplanen för kommuner, räddningstjänster och företag. Detta ger dem flexibilitet och kostnadseffektivitet i hanteringen av översvämningshot.

Inero har skapat genialisk konstruktion som inte bara uppfyller de högsta säkerhetskraven satt av MSB, utan även levererar enastående prestanda. Med en imponerande leverans av en 2 km lång barriär har Inero visat sin styrka och potential att minska de ekonomiska förlusterna till följd av översvämningar.

Skapades för att skydda mänskligheten mot naturens krafter

Bakom Ineros framgång ligger grundaren Ingvar Nero, en man med en unik syn på effektivitet och innovation. Hans inspiration föddes ur ett behov av att skydda människor och egendom mot naturens krafter på ett enkelt och tillgängligt sätt. Med rötterna i jordbrukarfamilj har Ingvar och hans team skapat en produkt som är effektiv i sin funktion.

Från Sverige till England och vidare till länder över hela världen har Ineros översvämningsbarriärer fått ett brett erkännande och användning. Deras närvaro sträcker sig från myndigheter och kommuner till privatpersoner.

Läs mer om Inero här

Ett foto på en skog med träd och en hög med stockar framför

Alfa Skogsservice

Stig in i världen av Alfa Skogsservice – ett av Sveriges främsta skogsvårdsföretag, där digital innovation, hållbarhet och skicklig logistik går hand i hand. Med starka rötter i skogen och en passion för förnyelsebar resursanvändning, är de inte bara en ledande aktör – de är pionjärer.

Alfa Skogsservice bryr sig om din skog lika mycket som de bryr sig om sin egen framtid. Med ett brinnande engagemang för teknisk utveckling och en ständig strävan efter smarta lösningar skapade de sin verksamhet år 2011. Utmärkelser som Gasellföretag 2016 av Dagens Industri och Årets Nybyggare i Jämtland 2014 visar deras hängivenhet och kompetens.

De värnar om schysta arbetsvillkor för sina anställda och kunder, med respekt för både människa och natur. Genom aktivt deltagande i branschforum och organisationer strävar de efter att driva skogsindustrin framåt, med en stark känsla av yrkesstolthet och ansvar gentemot sin omvärld.

Läs mer om Alfa Skogsservice här

En man iklädd skjorta står och håller i en ipad.

Netpublicator

Netpublicator är ett produktbolag med inriktning mot mobilitet. Ett koncept för digital distribution av handlingar till läsplattor, datorer och telefoner.

Netpublicators resa började med ett kundbehov för papperslösa möten inom den offentliga sektorn. Med tiden har samma kundbehov visat sig inom den privata sektorn. Gemensamt för alla våra kunder är att de vill ha flexiblare och smidigare system och arbetssätt där information färdas smidigare, enklare och snabbare. Gemensamt är även kravet på hög säkerhet. Genom spjutspetsteknologi levererar vi vad våra kunder förväntar sig idag, såväl som i framtiden.

Med tiden har vi utvecklat fler tjänster till marknaden där alla har ett fokus på mobilitet.

Hanterar känsliga dokument

Systemet används flitigt inom politiken av många kommuner och landsting, inom fackförbund, statliga verk, men även inom näringslivet i tex styrelser. Flera av våra kunder är några av Sveriges största organisationer.

Gemensamt för samtliga organisationer, stora som små, är att de hanterar känsliga dokument och ställer stora krav på säkerhet, tillgänglighet och kontinuerlig utveckling.

Netpublicator Docs är Sveriges i särklass mest använda system för papperslösa möten. Ett system som även används i andra nordiska länder.

Här kan du läsa mer om Netpublicator.

Ett foto på elledningar med en blå himmel

Zigrid

Med finurligt ingenjörskap har Zigrid framgångsrikt utvecklat en teknologi som kan generera elektricitet från en tidigare outnyttjad källa av spillvärme. Kostnaden som industrier har idag för att kyla spillvärme omvandlas till en effektiv intäktskälla genom att tillvarata en befintlig resurs. Samtidigt som teknologin genererar elektricitet som ökar den totala energieffektivitet för industriella processer. 

Zigrids innovation är skalbar och passar för olika industriella miljöer, från små fabriker till stora kraftverk. Den fungerar överallt där det finns lågtempererat vatten (45-90°C). Det nominerade bolaget har fått intresse nationellt och internationellt där de har visat framgång i testmiljöer och pilottester i verklig industriell miljö. Innovatörerna arbetar aktivt för att förbättra tekniken och utöka dess användningsområde. Detta kan också bidra till att minska CO2-utsläppen och minska beroendet av fossilbränslebaserad elproduktion.

Här kan du läsa mer om Zigrid

Zigrid bidrar till:

En ikon som visar det sjunde av FN:s globala mål som innebär "hållbar energi för alla".

Hållbar energi för alla

En ikon som visar det trettonde av FN:s globala mål som innebär "bekämpa klimatförändringarna".

Bekämpa klimatförändringarna

En del av Science Parks inkubator

Zigrid var en del av Science Parks inkubator från den 1 juni 2017 till den 31 maj 2020.

Science Parks inkubator stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet. Här får entreprenörer den hjälp de behöver för att ta nästa steg mot lönsamhet och hållbar tillväxt. Programmet pågår under 6 till 24 månader och erbjuder bland annat skräddarsydd affärsutveckling varje vecka, hjälp att hitta finansiering och tillgång till verktyg och modeller.

Är du nyfiken på att veta mer om inkubator-programmet?

Läs mer om inkubator-programmet här