Emil Karlsson och Kajsa Vang sitter och pratar om samarbete med NutriGap

NutriGaps nya hemsida är live – ett samarbete med studenter från Jönköping University

När entreprenörer och unga talanger möts, kan visioner bli till verklighet. Detta är något som inkubatorbolaget NutriGap har fått uppleva. För NutriGap blev visionen om en ny hemsida till verklighet när ägaren Anna Hamilton och ett gäng drivna studenter från Jönköping University gick samman för att förnya NutriGaps grafiska uttryck.

 

Med hjälp av studenterna har NutriGap fått en grafisk profil som tilltalar fler och framtida kunder.

Anna Hamilton

Tänk dig att få låna ett gäng drivna studenter som under några veckor dedikerar sin kunskap och tid åt att analysera och utforska frågeställningar kopplat till ditt företags affärsmodell. Allt detta har Anna Hamilton på NutriGap upplevt de senaste månaderna.

NutriGap – dietisten i fickan

NutriGap är en digital plattform som med hjälp av avancerad AI-teknik sammanför kost, näringsintag, blodprov och symptom med omfattande forskning om näringsbehov kopplade till olika diagnoser. Driven av entreprenören och dietisten Anna Hamilton, erbjuder NutriGap skräddarsydda lösningar för att främja kvinnors hälsa och välbefinnande.

Sedan 2023 har NutriGap varit en del av Science Parks inkubator, ett program som stöttar nya och innovativa startups som strävar efter att göra verklig skillnad för både samhälle och planet.

Läs mer om Inkubatorprogrammet här

Samverkan mellan entreprenörer och studenter – en win-win situation

I en hel kurs inom New Media Design på Jönköping University fick studenterna möjlighet att arbeta med verkliga företagscase, och NutriGap var en av utmaningarna de ställdes inför. Under några intensiva veckor arbetade studenterna med att ta fram förlag på en ny grafisk profil för NutriGap och pitcha in sina idéer för Anna, som sedan skulle utse en vinnande grupp.

Det unika med att arbeta med studenter är att få träffa så många olika grupper av studenter och ta del av så många olika förslag baserat på min pitch, där alla jobbar efter vad jag behöver. Det är en win-win situation där vi båda får inblick i varandras världar och kan vara en språngbräda ut i arbetslivet.

Anna Hamilton

Gruppen som kammade hem vinsten

Efter 7 inspirerande pitchar stod vinnargruppen klar för NutriGaps case: studenterna Emil Karlsson, Chandler Jackson Abel, Kajsa Vang och Marie Magnusson lyckades övertyga Anna med sin kreativitet och vision. Tillsammans skapade de både grafiska element och en prototyp för NutriGap, som visualiserar hur appen kommer att se ut och vilka funktioner den kommer att erbjuda.

Anna tyckte att vi hade hela paketet. Vi hade Annas pitch och vad hon ville ha, men hur vi tolkade det var upp till oss. Vi vågade gå utanför det och sedan se vad hon tyckte. Tidigt i processen, tog vi initiativet att kontakta Anna för guidning. Det var det som gjorde att det blev så bra.

Emil Karlsson

Mockup nutrigap

”Imponeras av studenternas engagemang och ambition”

Men samarbetet tar inte slut där – efter kursens slut har studenterna och NutriGap fortsatt utveckla och förbättra företagets hemsida. Emil och Chandler har under våren arbetat med att implementera den grafiska profilen på hemsidan, genomföra sökordsoptimering och justera färger och layout. Deras fortsatta engagemang har imponerat på Anna, som rekommenderar andra företag att ta hjälp av studenters kompetens för att vidareutveckla sin verksamhet:

Prova! Det du kan förlora är tid ifall det inte blir något av det, men då har du förhoppningsvis bidragit till flera personers utveckling. Och i bästa fall blir det något som du kan använda dig av i din verksamhet.

Anna Hamilton

Science Park matchar studenter med entreprenörer och företag

Har du som företagare uppgifter och projekt som du vet behöver göras, men som alltid hamnar längst ner på listan? Här är lösningen: anlita en studententreprenör! Science Park erbjuder stöd för att matcha ditt företag med en lämplig studententreprenör som har relevant utbildning för ditt specifika uppdrag.

Nyfiken på att veta mer?

Läs mer om att anlita en studententreprenör här.