Tre höj- och sänkbara skrivbord inställda på tre olika höjder.

PH Innovation AB

Det finns idag en mängd produkter som inte uppfyller de mest grundläggande kraven för att få bra ergonomi vid stående eller sittande arbete. PH Innovations ambition är att erbjuda innovativa sitt- och ståbord som klarar detta , men även uppfyller de krav och normer som är etablerade i branschen. Produkterna har en stor slaglängd (lägsta/högsta höjd) med en unik stabilitet oavsett vilken variant du väljer. De olika modellerna baseras på samma unika grundkonstruktion, med extremt få detaljer, vilket ger stora fördelar både för producent och konsument samt minskad klimatpåverkan. Lösningarna är patentskyddade i ett stort antal länder.

PH Innovation förbättrar arbetsmiljön med tre innovativa produkter

Höj- och sänkbara skrivbord är idag standard på de flesta kontor – men visste du att många skrivbord på marknaden inte uppfyller grundläggande krav för att kunna ge de ergonomiska fördelar som produkten är avsedd för? Detta beror bland annat på att många kompromissar med pris och funktion när vid inköp av sitt- och ståbord. Resultatet blir att själva syftet med bordet – att få en bättre ergonomi och arbetsmiljö – uteblir. Detta vill teamet bakom PH Innovation ändra på. De har tagit fram en patenterad produktkategori med höj- och sänkbara skrivbord som både minskar produktionskostnaden och passar en större del av befolkningen.

PH Innovation söker investerare och partners – kan ta hem stororder

PH Innovation är sedan hösten 2022 en del av Science Parks inkubator. Fokus just nu ligger på att ta fram färdigverifierade prototyper och välja strategi för industrialisering. Innovation har väckt intresse i Europa, och PH Innovation har fått förfrågningar från flera riktigt stora aktörer.

Om vi landar detta kommer vi inledningsvis att få leverera cirka 1000 bord per månad. Därför söker vi just nu tillverkare, investerare eller samarbetspartners för att tillsammans ta affären framåt.

Baris Belge, projektledare och operativ chef

Teamet bakom PH Innovation

Per Höglund, grundare och ägare
Innovativ konstruktör med många patent. Har lång erfarenhet av produktutveckling inom olika områden – såväl inom bord som produktsegment som produkter inom friskvård och träning.

Baris Belge, projektledare och operativ chef
Projektledare och styrelseordförande. Rutinerad projektledare med produktionsteknisk bakgrund med många års erfarenhet av produktionsekonomi, kalkylering och prissättning på kontorsmöbler.

Bo Karlsson, senior rådgivare
Produktionstekniker och konstruktör med över över 20 års arbetslivserfarenhet inom möbelindustrin, med specialområden som industrialisering, maskinköp och automation.

Henrik Hörberg, senior rådgivare
Produktionstekniker, konstruktör och styrelseledamot med över 20 års arbetslivserfarenhet från möbelindustrin.

PH Innovation bidrar till:

En ikon som visar det tolfte av FN:s globala mål som innebär "hållbar konsumtion och produktion".

Hållbar konsumtion och produktion