Så kan en affärsutvecklare hjälpa dig på din entreprenörsresa 

Har du en spännande affärsidé men känner dig osäker på nästa steg? I den här korta guiden förklarar vi hur ett möte med en affärsutvecklare går till. Vi kommer även att gå igenom och svara på de vanligaste frågorna vi får från nya entreprenörer. 

Hur går ett affärsutvecklingsmöte till?

Vid första mötet fokuserar vi på att lära känna varandra lite bättre. Du får berätta mer om din idé och vi ser över vilka möjligheter som finns för just dig. Tillsammans utforskar vi olika modeller och verktyg för att noggrant analysera och skapa fokus. Detta för att maximera potentialen i din idé och tydligt planera för framtiden. 

Om du redan har gedigen kunskapsgrund inom entreprenörskap skiftar vårt fokus till praktiska lösningar, såsom att bygga upp det nödvändiga kontaktnätet. Har vi inte själva kunskapen du söker så kopplar vi ihop dig med någon av våra samarbetspartners och experter. 

I våra möten går vi bland annat igenom:

 • Utmaningar och möjligheter kopplat till din idé
 • Behov och öppningar på marknaden
 • Konkurrenter
 • Ekonomi och finansiering
 • Marknadsföring och sälj
 • Hållbarhet och digitalisering
 • Registrering av företag

Personlig coaching

När vi förstått vilka utmaningar du står inför i din entreprenörsresa kan vi ge dig den bästa coachingen, modellerna och verktygen för att utveckla och ge struktur åt din idé. Genom att vara ett neutralt bollplank med absolut tystnadsplikt säkerställer vi en trygg och konfidentiell miljö för din idéutveckling. Tillsammans skapar vi konkreta åtgärder som du behöver genomföra för att nå ditt mål. Kanske är det inte meningen att du ska göra denna resa ensam? Vi hjälper dig gärna att identifiera potentiella matchningar inom ditt eller vårt nätverk.  

Vanliga frågor från nya och blivande entreprenörer

Som affärsutvecklare svarar vi dagligen på mängder av frågor från drivna entreprenörer med spännande idéer. Vissa frågor är mer frekventa och uppkommer redan vid det första mötet. Här kan du ta del av de vanligaste frågorna vi får:

 • Våra möten kräver inga förberedelser, utan känn dig trygg med att komma med din idé precis som den är! Däremot vill vi tipsa dig om att kika igenom NABC-modellen, då det är ett bra verktyg för att tydliggöra din idé och hjälper dig klargöra varför din idé är värdefull för marknaden. 

 • Huruvida din idé är bra eller dålig kan vi inte svara på. För vi vet helt enkelt inte. Det är bara marknaden– alltså dina potentiella kunder som kan bedöma om din idé är go eller no-go. Däremot är det vår stora drivkraft att hjälpa DIG ta reda på just det genom att skapa en första version av idén och testa den mot marknaden.  

 • Självklart kan vi hjälpa dig med detta. Vi kan ge dig tips om var du kan söka finansiering och hur du går tillväga. Finansieringsalternativ inkluderar bidrag, lån, och kapital från affärsänglar/riskkapital. Vi har även ett nära samarbete med Almi Företagspartner för expertis om tillgängliga finansiella medel. 

 • Här tipsar vi dig om Verksamt.se, som är ett samarbete mellan Skatteverket, Tillväxtverket, Bolagsverket och Arbetsförmedlingen. De guidar dig genom alla praktiska steg i ditt företagande och ger dig information om start, drift och utveckling av ditt företag.

Boka ett personligt affärsutvecklingsmöte  

Står du i startgroparna till din idé, eller har du redan kommit en bit på vägen? Oavsett var du befinner dig på din entreprenörsresa är du hjärtligt välkommen att boka möte med oss på Science Park. När du bokar ett affärsutvecklingsmöte hos oss blir du ihopkopplad med en av våra erfarna affärsutvecklare. Mötet sker antingen fysiskt eller digitalt, beroende på vad du föredrar.   

Vår affärsutveckling är helt skräddarsydd efter din unika idé och dina frågor. I dessa möten sätter vi dig och din idé i fokus, och vi utgår från dina funderingar och frågeställningar. Vår drivkraft är att utveckla dig och din idé till sin fulla potential. Vår coaching för nya entreprenörer är helt kostnadsfri och konfidentiell. Boka ett möte här.  

Boka möte här

Vare sig du nyss kom på din affärsidé eller har filat på den under flera år, är du varmt välkommen till Science Park!