Inkubatorbolaget lanserar babysittern Knipik som lindrar kolik

Det har varit en lång resa att utveckla och testa babysittern som är både flexibel att ta med, har förutsättningar för att lindra kolik och underlättar vid förkylning. Den 22 mars var det äntligen dags för lansering av Knipik – en helt ny slags babysitter.

 Att få en liten bebis är ofta en helt fantastisk upplevelse. Men många kan känna igen sig i att det också kan vara en otroligt utmanande tid i livet och en stor prövning. För föräldrar med en bebis som har magknip eller kolik blir nätterna ofta långa och sömnlösa. För Siiri Julge Alvemyr, grundare av Sirge och produkten Knipik, var det just denna erfarenhet som väckte idén om Knipik. De byggde ett eget näste av kuddar och täcken och insåg snabbt att det faktiskt lindrade bebisens kolik.

Knipik är en smidig, uppblåsbar babysitter som funkar fint för alla bebisar men är speciellt designad för att kunna lindra kolik, magknip och obehag vid förkylningar, berättar Siiri Julge Alvemyr.

Lindrar även vid förkylning

Nu är den alltså här – efter noggrann produktuveckling och användartester – för att skapa andrum för många småbarnföräldrar och göra vardagen lite enklare. Babysittern är utvecklade för att bebisen ska sitta bekvämt, ergonomiskt och har precis rätt lutning för att underlätta barnets gasflöde. Lutningen kan dessutom lindra obehag vid förkylning och minska risken för öroninflammation.

Sedan den 22 mars 2020 finns denna banbrytande babysitter att köpa på Knipiks webbsida och såhär förklarar Siiri sin känsla inför lanseringen:

Det är oerhört spännande att äntligen starta en ny etapp i processen och se vad kunderna tycker om min kära Knipik. Jag har jobbat med Knipik lång tid så självklart är det också pirrigt att ”släppa iväg” den. Lite som när ett barn flyttar hemifrån – man vill ju att den ska klara sig i den stora världen utanför, att man har lagt en bra grund för den att lyckas, men man är samtidigt lite orolig kring hur det kommer att gå, säger Siiri.

Inkubatorbolag sedan 2019

Knipik är sedan slutet av 2019 en del av Science Parks inkubator – ett intensivt affärsutvecklingsprogram för företag med stor tillväxtpotential. Deltagare i inkubatorprogrammet får kontinuerlig coachning och stöttning i allt från strategi och finansiering till marknadsföring och pitchövning, samt tillgång till värdefulla kontaktnät med företagare och investerare. Anders Nyberg, affärsutvecklingschef på Science Park, säger såhär om den spännande resan med Siiri och Knipik:

Samarbetet med Siiri har varit väldigt givande hittills. Hon är en entreprenör som verkligen brinner för sin produkt och är villig att satsa den tid och de resurser som behövs för att lansera en produkt. Som förälder kan jag själv verkligen relatera till produkten och det behov den löser. Dessutom representerar Siiri och hennes företag ett starkt hållbarhetsfokus där inga genvägar tas gällande materialval, ansvarsfull produktion och säkerhet. Jag ser verkligen fram emot den fortsatta resan med att utveckla bolaget vidare efter lanseringen av deras första produkt.