Science Park-bolaget Infobric köps upp av Summa Equity

IT- och elektronikföretaget Infobric grundades på Science Park 2004 och har sedan dess vuxit till ett internationellt bolag, marknadsledande i sin nisch. Nu står det klart att bolaget, som tidigare ägts av Jönköping Business Development, har förvärvats av Summa Equity.

Summa Equity investerar i bolag som bidrar till FN:s globala hållbarhetsmål. Genom förvärvet blir Summa Equity majoritetsägare i Infobric. Grundare och ledningsgrupp kvarstår som delägare i bolaget. Med Summa Equity som ny ägare tar Infobric nästa kliv mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggindustrin i Norden.

– Med Summa Equity som ny majoritetsägare tar Infobric nästa kliv in i en ny och spännande fas. Summa Equitys engagemang i att bidra till ett hållbart samhälle och till att lösa sociala och miljörelaterade utmaningar genom innovativ teknologi ligger i linje med Infobrics värderingar och verksamhetsfokus. Vår nya ägare kommer dessutom spela en viktig roll I Infobrics resa mot att bli den ledande digitaliseringspartnern för byggindustrin i Norden, säger Infobrics VD Dan Friberg i ett pressmeddelande.

– Det har varit en otroligt spännande resa för oss på Jönköping Business Development att följa Infobrics fantastiska utveckling. Jätteroligt att de nu går vidare med en så professionell ägare, som också har en, för bolaget, tydlig tillväxtplan, säger Lars Junelind, ordförande i Jönköping Business Development.

– Infobric har varit ett tongivande företag inom Science Park under många år. Ledning och ägare har utvecklat bolaget på ett fantastiskt sätt samtidigt som det fortsatt finns en stor tillväxtmöjlighet i branschen. Infobric-resan är inspirerande, både för oss och för alla de entreprenörer som finns i regionen. Företaget visar på möjligheten att bygga spännande internationella teknikbolag i en högskolenära Science Park-miljö. Vi önskar dem lycka till på sin fortsatta resa, säger Gustav Österström, VD på Science Park Jönköping.

Kort om Summa Equity

Summa Equity grundades 2016 och stängde sin första fond i februari 2017 med totalt 4,7 mdkr fokuserade på investeringar i den nordiska SMB-marknaden (små- och medelstora bolag). Bolaget investerar i sektorer kopplade till tre megatrenddrivna teman: resurseffektivitet, förändrad befolkningssammansättning och teknologiintensiv verksamhet, och har byggt en portfölj av bolag som bidrar till den positiva utvecklingen av FN:s globala hållbarhetsmål på områden som hälsa, utbildning, jordbruk och teknologi.

Kort om Infobric

Infobric är ett IT- och elektronikföretag som utvecklar lösningar som ökar effektiviteten och säkerheten på byggarbetsplatser. Bolaget är marknadsledande i sin nisch och har en central roll på fler än 10 000 byggarbetsplatser, med flera av Europas största bygg- och maskinuthyrningsföretag bland sina kunder. Kärnan i Infobrics erbjudande är den webbaserade tjänsten Infobric Ease, som i realtid kommunicerar med flera 10 000-tals uppkopplade elektronikenheter. Genom åren har bolaget vunnit flera priser för sina innovativa produkter. I dag består Infobric av ca 60 medarbetare och har en omsättning på ca 165 MSEK.

Infobric grundades 2004 på Science Park Jönköping och var 2004–2007 en del av Science Parks inkubatorprogram. Bolaget har sitt huvudkontor på Science Park Jönköping.

För ytterligare information, läs Infobrics pressmeddelande, eller kontakta:

Dan Friberg, VD, Infobric
+46 707 88 75 44
dan.friberg@infobric.se

Christian Melby, Summa Equity
+47 95 81 32 77
christian.melby@summaequity.com