Inkubatorbolaget Paprtect ska minimera smittspridning via pekskärmar – tar in kapital och ny arbetande styrelseordförande

Paprtect har tagit fram en patenterad lösning som gör det möjligt att uppnå både hög servicegrad och en minimerad smittspridning via pekskärmar. Bolaget har varit en del av Science Parks inkubator sedan januari 2021 och efter en tids patentprocess kan vi äntligen berätta mer om detta intressanta bolag. Paprtect är just nu mitt uppe i en spännande fas som både inneburit ny kaptialanskaffning och ny arbetande styrelseordförande. Nu står siktet på lansering tidigt under 2022!

Självbetjäning och självservice är något vi ser mer av runt omkring oss. I butiker, restauranger, på flygplatser och även inom vården. I många miljöer används olika slags pekskärmar för att möjliggöra denna service. I och med pandemin det senaste året har det blivit än tydligare att dessa pekskärmar inte bara är smidiga. Faktum är att de också är riktiga bakteriespridare. Med hjälp av Paprtects patenterade produkt kan smittspridningen minskas, eftersom fingrarna aldrig behöver vidröra skärmen. Nu ligger siktet på olika verifieringsinsatser, för att tidigt under 2022 kunna lansera produkten.

Paprtect har hållit hög fart från start, och förflyttat företaget framåt. Deras devis är att någonting nytt ska hända i firman varje dag, och det lever de sannerligen upp till. Vi i Inkubatorn kommer till vår rätt när vi har att göra med högpresterande och snabbfotade entreprenörer, så att jobba med Paprtect höjer pulsen, men även mungiporna, säger Joakim Gustavsson, affärsutvecklare på Science Park.

Krokar arm med OnePartnerGroup-profilen Stefan Alvarsson

Nytt för bolaget är också att de under 2021 inlett ett samarbete med Stefan Alvarsson, som även leder koncernen OnePartnerGroup. Stefan kommer att axla rollen som arbetande styrelseordförande och driva bolaget framåt tillsammans med grundduon Ola Thorwalls och Erik Elwing.

Jag möter många idéer och entreprenörer hela tiden i mina nätverk och min omgivning – men sällan så spännande idéer som den här. Jag kunde inte låta bli att kavla upp ärmarna och ansluta mig till Paprtect direkt, säger Stefan om det nya samarbetet.

Almi Invest investerar i bolaget

Med på resan är även Almi Invest som gjort en förinvestering IMR (investering mot royalty) på 300.000 SEK i Paprtect. Almi Invest är ett riskkapitalbolag som investerar i startups över hela Sverige. Deras portfölj består av närmare 350 bolag inom olika branscher. Några av bolagets bästa innehav har förvärvats av Google, Microsoft, Qlik, Apple och Amazonägda Twitch. Att förinvestera innebär att en investering görs i en tidig fas – helt enkelt innan en produkt eller tjänst är lanserad.

Om Science Parks Inkubatorprogram

Inkubatorn är Science Parks affärsutvecklingsprogram för hållbara innovationer och bolag med stor tillväxtpotential. Programmet, som varit aktivt ända sedan Science Parks start för snart 20 år sedan, utgör en mycket viktig del av organisationens verksamhet som helhet. De bolag som deltar i inkubatorprogrammet får en dedikerad affärsutvecklare som jobbar med dem ca fyra timmar per vecka. Bolagen får tillgång till värdefulla nätverk, hjälp att hitta finansiering och potentiella investerare, samt stöd i allt från juridiska processer till patentansökningar.

Genom inkubatorn har Science Park under årens lopp bidragit till att utveckla många framgångsrika och kunskapsintensiva företag. Infobric, Multi4, Verendus och Carefox är exempel på bolag vi har haft förmånen att arbeta med och som idag är väletablerade – och ofta branschledande – företag och innovationer i Jönköpings län.