På bilden syns Virkesbörsens team: Per Hedberg, Fredrik Stockman, Adam Aljaraidah och Tim Davis.

Virkesbörsen går in i Science Parks inkubator – och tar in 4,5 miljoner i investeringar

2 juni 2017

Virkesbörsen är bolaget som vill effektivisera virkesmarknaden genom sin digitala marknadsplats för inköp och försäljning av virke. Under maj gick Virkesbörsen in i Science Parks inkubator och i samband med inträdet har man genomfört en nyemission på totalt 4,5 miljoner kronor.

Virkesbörsen är idag Sveriges enda digitala marknadsplats för virkeshandel. I veckan gick bolaget ut med att man tagit in 4,5 miljoner kronor genom en nyemission. Bland investerarna återfinns Almi Invest och privatinvesteraren Olof Hallrup som gått in med 2 miljoner kronor vardera. Resterande del kommer från andra privatinvesterare.

Ny plattform för skogsägare

I samband med nyemissionen lanserades också en ny version av plattformen som ska bidra till effektivare virkesaffärer genom att göra processen mer transparent och låta handlare och köpare jämföra priser på virke.

Em skärmdump från plattformen Virkesbörsen som är en marknadsplats för att köpa och sälja virke.

Virkesbörsen grundades 2015 av Per Hedberg med visionen att skapa en enkel, transparent, lönsam och trygg virkesmarknad. Plattformen startade som en prisjämförelsetjänst och utvecklades sedan till beta-version av en digital marknadsplats där skogsägare kan sälja och annonsera ut virke till bolagen. Tidigare i år gick Adam Aljaraidah in som vd och medgrundare.

Tar plats i Science Parks inkubatorprogram

I samband med den genomförda finansieringsrundan förstärktes styrelsen också med Sven Wird, mångårig teknisk direktör på Holmen och styrelseledamot på Sveaskog, som ordförande. Privatinvesteraren Olof Hallrup tar plats som ledamot i styrelsen och det gör även Erik Ydrén från Almi Invest. Både har mycket gedigen kompetens inom skog och skogsbruk men även från att bygga framgångsrika företag. Plats i styrelsen tar också Per Hedberg i egenskap av medgrundare och bred skogsindustriell bakgrund.

Virkesbörsen är det senaste bolaget som antagits till Science Parks inkubator.

Vi tycker det är jätteroligt att Virkesbörsen gått in i ett samarbete med oss på Science Park för att utveckla sin verksamhet framåt. Vi tror starkt på affärsidén – skogsindustrin som sektor behöver digitaliseras. Virkesbörsen ligger helt rätt i tiden och har framtiden för sig.

Henrik Engqvist, affärsutvecklare, Science Park