Dick Petersson och Andreas Larsson på företaget Verendus.

Verendus får SKAPA-priset 2012

21 juni 2012

Verendus tilldelas Sveriges största innovationspris SKAPA 2012.

SKAPA Utvecklingsstipendium syfte är att ge stöd åt uppfinnare så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster på marknaden. Priset delas ut till de finalister som gjort de mest förtjänstfulla insatserna i landet gällande kreativt nyskapande av sina produkter/tjänster.

En bild på teamet som jobbar på inkubatorföretaget Verendus på Science Park Jönköping.

Bästa uppfinning i Jönköpings län 2012

Dick Petersson och Andreas Larsson från Jönköping får priset för bästa uppfinning i länet 2012 för sin idé – Verendus Branschsystem. Ett modernt webbaserat program som i första hand vänder sig till husvagns- och husbilsbranschen med flera produkter som underlättar informationsflödet för alla intressent inom området såsom återförsäljare, leverantörer m fl.

Dick Petersson och Andreas Larsson har tagit fram en snillrik mjukvara som är skräddarsydd för husvagns och husbilsbranschen vilken skapar en genial win-win situation för branschens aktörer. Produkten har på kort tid blivit marknadsledande och nått en betydande försäljning. Produkten har stora möjligheter att exporteras samt expandera mot närliggande branscher.

Motivering till SKAPA-priset

Regionpriset delades ut av Almi Företagspartners vd Eva Sundman. Bakom stiftelsen SKAPA står Stockholmsmässan, Svenska Uppfinnareföreningen, ALMI Företagspartner, Vinnova, Patent och Registreringsverket, PRV samt Agne Johanssons fond. Syftet med stipendiet är att stimulera tekniskt nyskapande och kreativitet som leder till kommersiella möjligheter.

Om Verendus

Verendus AB utvecklar affärsstöd- och verkstadsprogram med målet att förenkla vardagen för handlare, tillverkare, importörer och finansbolag inom husvagns- och husbilsbranschen.

Företaget grundades i september 2010 av Dick Petersson och Andreas Larsson och är idag marknadsledare i branschen med sin produkt Verendus Affärsstöd och under 2012 lanseras även  Verendus Verkstad och Verendus Leverantörsstöd. Företaget har fem anställda. Verendus är en del av Science Parks inkubatorprogram.