Annie Grönblad som varit med och grundat företaget Trustcruit står på en scen och pratar i en mikrofon.

Trustcruit vinnare av Betapitch Jönköping 2017

23 oktober 2017

Under fredag eftermiddag gick Orange – Jönköpings största entreprenörsfest – av stapeln på Sofiehof Kök & Bar. 200 personer från Jönköping näringsliv samlades för att nätverka, inspireras av kända talare och se pitchtävlingen Betapitch avgöras. Efter en tuff överläggning av juryn stod Trustcruit som vinnare i tävlingen och får därmed representera Jönköping i den internationella finalen i Berlin i slutet av året.

Eftermiddagen inleddes med inspirerande föreläsningar av bland andra Linda Hörnfeldt, som startat Sveriges första branschorganisation för influencers inom blogg-, podd- och youtube-världen samt Sofia Appelgren, Sveriges bästa sociala entreprenör. Därefter var det dags för den internationella pitchtävlingen Betapitch där sex spännande företag presenterade sig inför en förväntansfull publik och jury. De tävlande idéerna var:

  • Convergo – konverteringstjänst för CAD-filer
  • ContentStudio – system för Content Management
  • Progressive Safety – innovativa brandskyddsprodukter
  • Trustcruit – mäter kandidatupplevelsen vid rekrytering
  • Mystajl – social plattform för donationer
  • Magnea – fysisk aktivitet som behandling

Final i Berlin – 5000 EURO i prispotten

På bara fem minuter skulle bolagen presentera och sälja in sin idé innan juryn fick möjlighet att ställa frågor. Juryn bestod av:

  • Tobias Dahlberg, affärsutvecklare Science Park Jönköping
  • Simon Markström, patentombud Awapatent
  • Sven Rydell, näringslivschef Jönköpings kommun
  • Ida Rydh, varumärkeskonsult och partner Identx kommunikation

Efter juryns överläggning stod det klart att Trustcruit kammade hem vinsten och därmed får representera Jönköping i den internationella finalen i Berlin den 7 december. I priset ingår också 5000 SEK i resebidrag från Jönköpings kommun samt kontorsplats i coworking-ytan Spark under sex månader. I Berlin tävlar deltagarna bland annat om en resa till Silicon Valley och en prissumma på 5000 EURO.

Vinnarmotiveringen löd:

Trustcruit är ett dedikerat team som lyckats identifiera möjligheten att samla in feedback från kandidater i rekryteringsprocessen. Man har också lyckats bevisa en skalbar affärsmodell. Deras lösning adresserar en av dagens största utmaningar inom rekrytering.

Vi är fantastiskt glada att vi står som vinnare, men framför allt är vi glada att vi får åka ner till Berlin och presentera vårt företag på Betahaus Global & Investors Day i december.

Annie Grönblad, en av grundarna till Trustcruit