Trakt Forest Hotell är Årets nytänkare i Vetlanda 2022

16 maj 2022

Den 30 april fick Sandra och Mattias Sälleteg – grundare av Trakt Forest Hotell – ta emot utmärkelsen Årets nytänkare i Vetlanda 2022 och 15.000 kronor. Prisceremonin gick av stapeln på Näringslivsgalan i Vetlanda, där Science Parks affärsutvecklare Emma Ingelow fanns på plats för att prisa entreprenörsparet.Utmärkelsen Årets nytänkare delas ut i Jönköpings läns samtliga tretton kommuner varje år. Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som med hjälp av Science Park och respektive kommuns näringslivsavdelning – i detta fall NUVAB – utser pristagaren. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som inspirerar andra att tänka nytt.

Trakt har naturen runt husknuten – bokstavligt talat

I juli är det dags för Sandra och Mattias att äntligen öppna upp Trakt Forest Hotell – det unika skogshotellet som redan fångat mångas uppmärksamhet. En destination som de själva beskriver som en unik vistelse i hjärtat av skogen.

”Med en öppen utsikt över orörd skog kommer du till Trakt Forest Hotel. Här är du skyddad från omvärldens brus i grönska och snö, alltid på naturens villkor där upplevelsen styrs av årstiden. Skogssviterna är skalen som sätter naturen i fokus dygnet runt. Skogen inbjuder till ett lugn som får dig att glömma stadens stress för en stund” – traktforesthotel.com

Under sommaren 2021 smygstartade de sitt koncept genom att öppna cafét Traktköket, som kom att locka många besökare till den lilla orten Alsheda utanför Vetlanda. Och som gjort att ryktet om det kommande hotellet på samma plats, tagit fart.
Foto: traktforesthotel.com

Motivering

”Årets nytänkare i Vetlanda kommun har satsat i utmanande tider. De har utvecklat sin verksamhet på platsen där de bor som i dag drivs av fjärde generationen. Genom att utöka sin verksamhet med det starkt växande konceptet uddaboende så har man öppnat upp för, och hittat nya kundsegment. Genom sitt nytänkande har de stärkt både sitt eget erbjudande och bidrar starkt till att utveckla besöksnäringen och destinationen Vetlanda i stort.”Om Tillväxtstiftelsen

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.