Urmakaren Tomas Schenström är Årets Nytänkare i Mullsjö 2021

2 december 2021

Urmakaren Tomas Schenström, som driver DinUrmakare.se, har utnämnts till Årets Nytänkare i Mullsjö 2021. Utmärkelsen och priset om 15 000 kronor delades ut under en näringslivslunch på Mullsjö Hotell den 30 november.

Efter 24 år som anställd på en av Jönköpings anrikaste urmakerier valdeTomas Schenström under 2020 att ta steget och starta eget företag. Tomas har gått flera kurser i Genéve och är utbildad inom klockmärken som Rolex och Omega. Idag driver han DinUrmakare.se, där han tar service inom branschen till en helt ny nivå.

– Wow! Jag blir så glad för det här priset, säger Tomas efter att ha tagit emot Tillväxtstiftelsens stipendium om 15 000 kr.

En nytänkare med stor känsla för det personliga

För Tomas handlar allt om tid – och hans mål är att kundens klocka ska hålla länge. Hållbarhet, kvalité och personlig service är självaste essensen av denna nytänkares företagande. Till sina närmsta kunder, i Mullsjö med omnejd, kör Tomas därför själv ut och sätter upp vägguret, samt visar hur de ska sköta dem. Han erbjuder även att komma ut på plats till herrgårdar och kyrkor för att laga och ge liv åt de stora fasta uren.

På lördagar hittar du honom vid torghandeln på Västra Torget i Jönköping, där han står placerad med sin mobila arbetsvagn.

– Torgbesökarna börjar att ha koll på vart jag står placerad under lördagarnas handel. De uppskattar att kunna göra sina ärenden, eller bara ta en kopp kaffe, samtidigt som de får sin klocka fixad av en auktoriserad urmakare, förklarar Tomas.

”Det är livskvalitet att kunna bestämma själv”

Valet att våga starta eget företag är något som Tomas är väldigt tacksam för.

  • Det är livskvalitet att kunna bestämma över sin tid själv, förklarar Tomas.

Utmärkelsen som Årets Nytänkare delades ut av Science Parks affärsutvecklare Elin Ohlsson och Pernilla Bernhardsson från Mullsjö Utveckling.

Motiveringen löd:

”Med ett tydligt nyhetsvärde för sin bransch tar Årets Nytänkare i Mullsjö kommun sitt tjänsteerbjudande och det personliga mötet till en ny nivå på kundens villkor. Tomas har ett nytänk inom branschen där han erbjuder både hemleverans och direktservice på en ny arena.”

Om Årets Nytänkare

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.