Lotte van Bree pitchar sin affärsidé på Impact Demo Day.

Tillgänglig webb för alla blev vinnarpitchen på Impact Demo day

7 februari 2024

Den 6:e februari var det dags för Impact Demo Day på Science Park Towers i Jönköping. Impact Demo Day är en pitchtävling där deltagarna i Science Parks Startupprogram får presentera affärsidéerna de jobbat med under programperioden, för en jury och publik. I prispotten låg 15.000 SEK och en resa till Sveriges största teknikmässa – TechArena. Stort grattis till Lotte van Bree som vann juryns hjärta och kammade hem förstaplatsen med sin tjänst, Nivan, som ska öka tillgängligheten på webben.

– Denna finansiering kommer att vara otroligt hjälpsam för att gå vidare med nästa steg!

Lotte van Bree, grundare av Nivan och vinnare av Impact Demo Day

Publikrekord på Impact Demo Day

Över 100 personer satt i publiken och fyllde restaurangen i Science Park Towers när det var dags för de tävlande att gå upp på scen. Så här säger Simon Hagedorn, affärsutvecklare och ansvarig för eventet, om kvällen:

– Jag är så stolt över alla entreprenörer som imponerat med sina affärsidéer ikväll! De har under tre månader satsat sin fritid på att utveckla sina idéer genom Startupprogrammet. Kvällen var deras och en chans att stå i rampljuset de förtjänar. De fick utmanande frågor från juryn, värdefulla tips från publiken och nya strategiska kontakter som kan hjälpa dem framåt. Över 100 deltagare publiken visar också på ett fantastiskt intresse för den lokala startupscenen. Impact Demo Day är den pitch-tävling Jönköping både förtjänar och behöver!

1:a plats – Nivan, Lotte van Bree

Nivan är en tjänst med fokus på att göra webben tillgänglig för alla, och samtidigt stötta och underlätta för designers och utvecklare att uppnå detta i sitt arbete.

Juryns motivering:

”Vinnaren av Demoday 2024 gör ett imponerande avtryck genom att inte bara identifiera, utan även aktivt angripa en viktig och aktuell utmaning inom sitt fält. Genom en affärsmodell som inriktar sig på att influera branschens yrkesverksamma, kommer vinnaren att kunna driva på en positiv förändring. Detta leder i sin tur till märkbara förbättringar för slutanvändarna och bidrar till ett mer inkluderande samhälle.”

Vinst:

15.000 kronor och en resa till TechArena

Utdelare:

Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län och Science Park Jönköpings län AB

2:a plats – Woofer, Remus Radoiu

Woofer är en tjänst som med hjälp av ljudbaserad AI ska identifiera och förhindra bedrägerier via till exempel telefonsamtal.

Vinst: Resa till TechArena

Utdelare: Science Park Jönköpings län AB

Pris från Knowit och Almi

Även Knowit och Almi delade ut varsitt pris under Impact Demo Day:

Vinnare av rådgivningstimmar med Almi: Jonatan Fotsjö, Ecollecta

Vinnare av 10 konsulttimmar med Knowit: Lotte van Bree, Nivan

Jurymedlemmar:

  • Joakim Gustavsson – Knowit
  • Sandra-Stina Vesterlund – IncRev
  • Therésé Carlbrandt – Almi
  • Henning Lindberg – Science Park Jönköpings län

Om Startupprogrammet

På Science Park vet vi att tekniska lösningar och entreprenörskap är en viktig del i att tackla många av vårt samhälles mest akuta utmaningar. Vi måste agera nu, men för att få saker att hända behöver vi också engagerade, kreativa människor och smarta genomförbara idéer.

Startupprogrammet är ett intensivprogram för individer med en idé som kan göra världen och framtiden lite ljusare, med hjälp av tech. Under några månader träffas deltagarna för att ta del av föreläsningar, workshops och coaching med affärsutvecklare. Målet är att deltagarna vid programmets slut ska ha gått från idé till affärsidé. Programmet avslutas med pitchtävlingen Impact Demo Day, där deltagarna från pitcha sin idé för en jury.

Startupprogrammet, start 2 april 2024

Läs mer och ansök här