Therese Sjölundh lämnar Science Park

10 december 2012

Med start den 1 mars 2013 tillträder Therese Sjölundh som VD och Destinationschef för Åre Destination AB och lämnar därmed sitt uppdrag på Science Park Jönköping.

– Efter en snart tolv år lång resa med att bygga upp Science Park Jönköping till den etablerade och framgångsrika mötesplats den är idag har det nu blivit dags att anta en ny utmaning. Det nya uppdraget innebär att utveckla och stärka Åre med målsättningen att bli en internationellt ledande alpin året-runt destination och det ska bli fantastiskt roligt och utmanande att få arbeta med ett av Sveriges absolut starkaste varumärken säger Therese Sjölundh

Men det är också med blandade känslor jag med min familj lämnar Jönköping och mitt arbete i Science Park. Ett arbete som inneburit fantastiska möten med drivna människor, nya affärsidéer och innovativa företag. Science Park verkar i skärningspunkterna mellan högskolan och näringsliv och jag gillar verkligen den dynamik och möjlighet det ger. Jag ser stor fördel av att dessa erfarenheter nu kommer kunna användas i ett nytt sammanhang i Åre och ser fram emot att med energi ge mig in i att förverkliga dessa nya visioner.

– Therese har gjort ett utmärkt jobb som VD för Science Park Jönköping och verkligen satt Jönköping på branschkartan i Sverige och världen. Att hon tidigare i år blev utnämnd till Årets ambassadör för Jönköping är ytterligare ett bevis på hur hon lyckats i sin yrkesroll säger Per-Arne Andersson ordförande i Science Parks Jönköpings styrelse. Jag har förståelse för att Therese nu väljer att gå vidare i sin karriär och jag vill på alla sätt lyckönska henne i sin nya utmaning i Åre. Jag är övertygad att hon kommer att lyckas där på samma sätt som hon lyckats i Jönköping.

Processen att rekrytera en ny VD till Science Park Jönköping kommer inledas inom snar framtid och leds av styrelsens ordförande Per-Arne Andersson. Under en övergångsperiod fram till dess att en ny VD är rekryterad kommer VD för det delägda bolaget Jönköping Business Development, Dan Friberg, fungera som tillförordnad VD för Science Park Jönköping.

För mer information kontakta:

Per-Arne Andersson, 0515-380 12
Therese Sjölundh, 036-30 51 53