Sunda byggvaror är Årets nytänkare i Jönköping 2022

9 december 2022

Det var en överraskad trio som tog emot utmärkelsen Årets nytänkare på näringslivsfrukosten ”Gomorron Jönköping” den 9 december. Richard J Waldemarsson, André Blomgren och Jacob Rudenstam som driver Sunda Byggvaror var mitt uppe i en intervju på scenen inför 150 gäster när de överraskades av Sven Rydell, Näringslivschef, och Ellen Lannemyr, affärsutvecklare på Science Park.

Årets nytänkare delas ut varje år i Jönköpings läns samtliga tretton kommuner. Bakom priset står Tillväxtstiftelsen i Jönköpings län, som med hjälp av Science Park och respektive kommuns näringslivsavdelning utser pristagaren. Syftet med utmärkelsen är att stimulera och uppmuntra nytänkande och entreprenörskap, samt att lyfta fram goda förebilder som inspirerar andra att tänka nytt.

Sunda Byggvaror är en bygghandel med fokus på kvalitativa och sunda material. Butik och lager ligger i Lyckås ombyggda ladugård som ligger utanför Huskvarna. Företaget drivs av Richard J Waldemarsson, André Blomgren och Jacob Rudenstam med målet att öka tillgängligheten och kunskapen om material som kan bidra till ett sundare byggande som minskar klimatbelastningen men också ger bättre inomhusklimat.

Överraskades på välbesökta näringslivsfrukosten

Den 9 december var trion inbjudna som gäster på den populära frukosten ”God morgon Jönköping” på Spira. Mitt i en intervju på scenen överraskades Richard, André och Jacob av näringslivschef Sven Rydell och Ellen Lannemyr, affärsutvecklare på Science Park, som delade ut Tillväxtstiftelsens årliga pris.

Motivering till vinnarna Årets nytänkare i Jönköping 2022

Årets nytänkare 2022 är en uppstickare inom byggbranschen – en liten bygghandel med stort fokus på miljövänliga och kvalitativa material. Med hållbara byggvaror som främsta konkurrensmedel utmanar årets vinnare de stora jättarna och erbjuder kunderna varsamt utvalda produkter med likvärdiga eller bättre egenskaper än konventionella material. Sunda produkter skapar sundare inomhusklimat och bidrar till sunda renoverings- och byggprojekt. Årets nytänkare 2022 är Richard J Waldemarsson, André Blomgren & Jacob Rudenstam som driver Sunda Byggvaror i Lyckås.

Om Tillväxtstiftelsen

Tillväxtstiftelsens ändamål är att främja näringsliv, forskning och kompetensutveckling med inriktning mot entreprenörskap, innovation och förnyelse i Jönköpings län. Stiftelsens uppdrag är långivning, bidrag och utfärdande av stipendier till innovativa företag i tidiga faser. I uppdraget ingår också att anordna utbildningar och seminarier.

Stiftelsen förvaltas av Science Park och har sin grund i den tidigare Kreditgarantiföreningen i Jönköpings län (KGF), som sedan 2006 bedrivit verksamheter med kreditgarantier och lån till innovativa tillväxtbolag. Kapitalet och långsiktigheten garanteras bland annat genom donationer från företag, organisationer och privatpersoner.