Ett kollage som visar delar av företaget SportCompetences utbildningsmaterial för idrottsföreningar.

Sport Competence lanserar plattform för utbildning inom svensk idrott

29 oktober 2015

Det Jönköpingsbaserade företaget Sport Competence lanserar en digital plattform som ger svensk idrott och föreningsliv ett nytt sätt att få tillgång till expertkunskap inom flera olika områden.

Svenska Fotbollförbundet redan anslutet

Sport Competence samlar landets ledande kompetens inom idrott, motion och wellness och gör den tillgänglig för föreningar, förbund, organisationer och alla dess medlemmar genom webbaserade föreläsningar. Intresset inom svensk idrott och motionsrörelse är stort och Svenska Fotbollförbundet med ca 3200 föreningar erbjuder sina distrikt och föreningar detta koncept direkt i samband med lanseringen.

Namnkunniga föreläsare

Flera namnkunniga föreläsare finns redan på plattformen, med namn som Stefan Lövgren, Tina Thörner, Thomas Ravelli, Mattias Sunneborn och Annelie Pompe med flera. Även kunskap från etablerade forskare och ämnesexperter återfinns hos Sport Competence, där till exempel Magnus Forslund, Johan Fallby och Paul Sjöblom med flera medverkar. Föreläsningarna handlar bland annat om ledarskap, kost, idrottspsykologi/mental träning, fysik, värdegrundsarbete och föreningsekonomi med mera.

Vi vill att alla föreningar, dess medlemmar och förbund skall få tillgång till ledande expertföreläsare oavsett bredd- elit och ekonomiska förutsättningar. Man skall vidare ha möjlighet att reflektera och ställa frågor samt diskutera med experterna online.

Ralf Lilja, VD & grundare, Sport Competence Sweden AB

Kraftfullt verktyg för kompetensutveckling

–  Sport Competence är ett nyskapande och kraftfullt verktyg för HV71:s kompetensutveckling och det är inte bara tillgängligt för oss utan för alla, säger Peter Ekelund General Manager för HV71.

–  Sport Competence ger möjlighet till expertkompetens som kan utveckla alla föreningar och organisationer, säger Martin Kurzwelly Klubbdirektör för IFK Göteborg.

Sport Competence har redan fått gehör i Idrottssverige, där flera klubbar och föreningar redan testat på och blivit medlemmar.

– Barnarps IF är en ideellt arbetande förening med stor barn och ungdomsverksamhet. Att genom Sport Competence få tillgång till ledande expertis är lika värdefullt och inspirerande för oss som för en elitklubb, säger Björn Bybro Ordförande Barnarps IF.

Föreläsningar, webbinarier och online coachning

Tjänsten innehåller bland annat föreläsningar, webbinarier och online coachning som i kombination med en attraktiv affärsmodell kommer ge landets idrottsföreningar ett kraftfullt verktyg att utvecklas både sportsligt och organisatoriskt. Sport Competence har genom att kombinera en innovativ affärsmodell med en lättanvänd IT plattform skapat förutsättning för stor spridning inom idrottssverige.

Sport Competence är en del av inkubatorn på Science Park Jönköping.