Karl-Anders Bringfedlt på Bringfeldt Innovation.

SOS Alarm testar nytt beslutstöd utvecklat av Jönköpingsföretag

23 mars 2015

Jönköpingsföretaget Bringfeldt Innovation AB har fått uppdraget att ta fram en ny applikation som ska hjälpa SOS Alarm och deras larmoperatörer att identifiera den medicinska risken hos den som ringer.

Via ett aktivt beslutstöd, som bygger på vitalparametrar och specifika sökord, och beroende på vad som kommer upp under samtalet föreslår systemet en medicinsk risknivå för den aktuella patienten.

Systemet använder en telefonanpassad version av RETTS® triage-algoritm som idag används på alla svenska akutsjukhus. Under hösten 2015 ska den nya applikationen användas för att ställa RETTS mot det befintliga index som SOS operatörer använder idag för att utvärdera de båda.

SOS Alarm arbetar kontinuerligt med utveckling av verktyg och metoder, och med denna applikation tar vi ytterligare ett steg på vägen att hjälpa våra larmoperatörer leverera en hög kvalitet.

Ulrika Bergvall, verksamhetschef SOS Vård

För Bringfeldt Innovation betyder ordern från SOS Alarm att bolaget kommer behöva anställa fler personer på Jönköpingskontoret samtidigt som det blir en kickstart för ett relativt nytt bolag.

Vi är glada över att ha fått SOS Alarms förtroende i denna viktiga utvecklingsfråga och ser fram emot ett gott samarbete.

Karl-Anders Bringfeldt, VD, Bringfeldt Innovation