Oscar Meivert och Richard Orrebrant sitter bredvid varandra iklädda svarta tröjor med texten "Seekly".

Seekly hjälper dig hitta lokala aktiviteter

5 september 2016

Ett av Science Parks inkubatorsbolag har nu lanserat Seekly – en app för att skapa eller hitta lokala aktiviteter som man kan utöva tillsammans med andra likasinnade.

Seekly fungerar som ett redskap för att följa med i vad som händer i sin stad eller närhet. Genom att följa vissa intressen man brinner lite extra för är man konstant uppdaterad när något händer.

– Problematiken vi hade innan vi startade Seekly var att vi ofta fick reda på saker vi skulle velat delta i efter de faktiskt hänt, inte innan. Det blev vi väldigt trötta på och ville göra något åt. Därför byggde vi in funktionen att man kunde ”följa” olika intressen, precis som att du följer en person på Instagram där du ser personens bilder. Hos oss får du istället en push-notis när en aktivitet skapas i din närhet inom något av intressena du följer, och vi märker på intresset att det är många andra som verkar känt samma frustration, säger Oscar Meivert, en av grundarna till Seekly.

Hitta andra med samma intresse

Vår ambition är även att göra det enklare för människor att hitta varandra, då genom gemensamma intressen. – Hos oss är det intresset som är i fokus, inget annat. Vi ska vara det enklaste sättet för till exempel golfspelare att hitta medspelare, för cyklister att hitta andra att cykla med, för löpare att  hitta löparkompisar säger Richard Orrebrant, den andra delen i grundarduon.

Sedan lanseringen för bara några dagar sen har många laddat hem appen, främst i Jönköping och Göteborg då det är de två städerna som Seekly satsat på i första hand.

– Vi tror på att hålla ett stort fokus för att sen rikta spridningen där vi ser aktivitet eller behov, men samtidigt ser vi redan nu början på en organisk spridning, säger Oscar. Cykel-, löpar- och golfföreningar har redan börjat att använda appen för att nå ut med sina träningar, eller bara för att hitta andra att utöva sitt intresse med, vilket är väldigt kul, säger Richard.

5- i-topp på Seekly

Bakom kulisserna har vi byggt upp en administrerande panel där vi kan läsa av viss användarstatistik, t.ex. vilka intressen som är populärast just nu. Det är lite spännande att följa utvecklingen och se hur favoritintressena ändras med tiden, just nu består vår topp 5 av:

  1. After Work
  2. Fika
  3. Löpning
  4. Fotboll
  5. Golf

Externt kapital för marknadssatsning

Vi kommer börja söka externt kapital för att snabba på expansionen av Seekly. Idag finns en stabil produkt som fungerar som den ska, nu behöver vi satsa på marknadsföring och få ut tjänsten till allmänheten, samtidigt som vi vill anställa fler programmerare framöver, säger Oscar. Vi har en klar roadmap för var vi vill befinna oss inom ett år, nu är det bara full fart som gäller, säger Richard.