Ahmed Mirée som grundat företaget Progreesive Safety står och håller i ett stort, inramat diplom.

Progressive Safety AB stod för Årets innovation 2019

25 februari 2019

På Jönköpingsgalan den 23 februari fick Ahmed Mireé, som driver företaget Progressive Safety, ta emot utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län för sin idé E-Z Pin.

Utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län delas ut av Almi och Science Park till en person eller ett företag som har tagit fram en kreativ och nyskapande tjänst eller produkt. Den ska även vara kommersiellt gångbar eller skapa en stor samhällsnytta.

Juryns motivering till den vinnande innovationen

”Årets innovation gör det enkelt att göra rätt. Tack vare entreprenörens brinnande intresse för säkerhet har ett välkänt problem, såväl i hemmet, som i det offentliga rummet fått sinlösning. Med denna innovation och unika produkt kommer riskerna för materiella och personella skador att minska. Dessutom har produkten på kort tid tagit stora marknadsandelar.”

Det känns väldigt bra – riktigt kul! Det är bra med all uppmärksamhet man kan få nu i samband med lanseringen.

Ahmed Mireé, grundare, Progressive Safety

Innovationen som kan rädda liv

E-Z Pin löser problemet som ofta uppstår i samband med stress vid en brand. Det är inte ovanligt att en ovan användare klämmer fast handbrandsläckarens handtag och på så sätt inte får loss säkerhetssprinten. Genom att installera E-Z Pin på vanliga handbrandsläckare elimineras problemet och säkerhetssprinten kan avlägsnas enklare, snabbare och effektivare. E-Z Pins unika patenterade design gör att den passar de flesta handbrandsläckare på marknaden. Den är etablerad på den nordiska marknaden genom ledande leverantörer av brandsläckare.

2018 fick Ahmed Mireé även ta emot det prestigefyllda SKAPA-priset för unga innovatörer för innovationen E-Z Pin.

Övriga finalister i utmärkelsen Årets innovation

Årets två andra finalister var:

  • FM Technology – Smart building, Henric Fransson
  • Qnister – Qnister GDPR, Anna-Lena Isaksson, Camilla Danielsson och Emelie Terlinder

Tidigare har bland andra BondtechInventech Europe ABCombiQ och Infobric tilldelats utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län.