PreWoe tilldelas 900 000 kr i Vinnovas ”Innovativa Startups steg 2”

4 december 2020

Inkubatorsbolaget PreWoe tilldelas 900 000 kronor genom Vinnovas utlysning Innovativa Startups Steg 2. PreWoe erbjuder en komplett plattform för systematiskt arbetsmiljöarbete åt mindre arbetsplatser.

Genom utlysningen ger myndigheten Vinnova bidrag till nystartade och innovativa företag som vill växa nationellt och som bidrar till en hållbar tillväxt på en global marknad. De nystartade företagen bedöms utifrån kriterierna:

  • Relevans
  • Potential
  • Genomförande
  • Team
  • Hållbarhet
  • Jämställdhet

”Ett kvitto på att vi jobbar bra”

Av de 84 inkomna ansökningarna är PreWoe ett av de utvalda bolagen att tilldelas det högsta bidraget på 900 000 kronor. Bolagets koncept är en tjänst som ska hjälpa företag att tänka efter, före. Bakom idén och bolaget står ingenjörerna Per Lennartsson och Magnus Peterson.

Det är fantastiskt roligt att ha blivit tilldelade bidraget från Vinnova. Det är ett kvitto på att vi jobbar bra. På Vinnova sitter flera experter inom området, vilket bevisar att fler tror på projektet, säger Per Lennartsson.

Möjliggör utveckling och internationalisering

Att bli beviljad bidrag i Innovativa Startups steg 1 är en förutsättning för att därefter kunna söka sig till steg 2. I steg 1 utvecklade PreWoe en prototyp för systemet, nu är det enligt Per ”dags att göra systemet smart”. Projektet delas upp i tre separata områden: Vidareutveckling av plattformen, validering av affärsmodellen samt förberedelse för internationalisering.

Den största delen av projektet går ut på att vidareutveckla funktioner som gör det enklare för småföretag att skapa en bättre arbetsmiljö och samtidigt följa lagarna. Utöver det så ingår även att utvärdera plattformen tillsammans med kunder och förbereda den för att hantera flera språk, skriver Per.

PreWoe har varit en del av Science Park Inkubator sedan våren 2020. Ansvarig affärsutvecklare, Joakim Gustafsson, säger såhär om bolagets utveckling:

Magnus och Per har visat prov på hög genomförandekraft, och med det här tillskottet från Vinnova kan deras resa fortsätta utvecklas i samma takt.

Fokus på hållbarhet och jämställdhet

PreWoe vill stötta företag att växa hållbart – framförallt utifrån ett internt och socialt värde där ett av målen är att hjälpa företag att utveckla jämställda arbetsplatser. Därför känns det extra bra för Per och Magnus att just hållbarhet och jämställdhet var två av Vinnovas bedömningskriterier för tilldelning av projektet.

Vi önskar Per och Magnus all lycka till med den fortsatta utvecklingen med bolaget!

Har du också en affärsidé du vill ge en ärlig chans? Boka ett möte med oss på Science Park så coachar vi dig vidare och hjälper dig att hitta en hållbar affärsmodell för ditt företag.